Oslo Børs: Sirkus-aksje steg 70 prosent

Mandagens slaktoffer steg 70 prosent på Oslo Børs. Moroa kan fortsette noen dager til.

Foto: Finansavisen
Børs

Det så lenge bra ut på Oslo Børs, men fallende oljepriser og negative impulser utenfra, først og fremst USA, la en kraftig demper på markedet. Hovedindeksen endte på 269,59, ned fattige 0,01 poeng. På det meste var oppturen på 2,1 prosent til over 275.Europa snudde ned - USA faller Også ellers i verden snudde børsene nedover i løpet av dagen. Ved stengetid klokken 17:30 var DAX-indeksen i Frankfurt ned 1,3 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris stod i henholdsvis 0,3 og 1,2 prosent. Amerikanske Dow Jones og Nasdaq er så langt ned 0,9 prosent.Det svinger i oljemarkedet Oljeprisen har svingt kraftig i løpet av dagen. Brent-olje for levering i august handles nå for 63,18 dollar fatet, ned 1,4 prosent, mens WTI-olje omsettes for 62,94 dollar, ned 1,7 prosent. I løpet av dagen svingte prisen på Nordsjø-olje fra 62,82 til 64,92 dollar per fat. StatoilHydro steg 0,8 prosent til 121,20 kroner.Sircus CanArgo CanArgo var dagens store vinner med en oppgang på 70 prosent til 17 øre. Aksjen var i fritt fall mandag på meldingen om at aksjen kan bli strøket fra Oslo Børs 13. juli. Selskapet har ikke penger til å betale for noteringen. I løpet av dagen svingte aksjen fra ni til 25 øre, noe som betyr at enkelte har gjort en kule i den livsfarlige aksjen.- Selskapet har fått frist til 13. juli til å komme med innspill i forhold til at det ligger an til å bli delistet på børsen, sa Per Eikrem, kommunikasjonsdirektør ved Oslo Børs, til HegnarOnline tidligere i dag .Moroa på Oslo Børs kan derned fortsette for traderne ut hele uken.Nedjustering senket Rocksource Rocksouce falt 4,7 prosent til 3,63 kroner etter å ha kommet med produksjonstall for juni. Selskapet venter å nedjustere produksjonsmålet for 2009 fra 1.700 fat per dag.Yara opp etter anbefalinger Yara steg 3,6 prosent til 172,25 kroner i relativt tung handel; 390 millioner kroner. Carnegie mener kursen har falt for mye før resultatfremleggelsen torsdag i neste uke. Meglerhuset har snudd fra å være negative på kort sikt til å bli positive både på kort og lang sikt.Dessuten oppgraderer UBS Yara fra salg til nøytral og løfter kursmålet fra 137 til 180 kroner.Gladlaksen Fredriksen John Fredriksens Marine Harvest steg 4,5 prosent til 4,44 kroner tirsdag. Analytiker Geir Kristiansen i Argo Securities er nøytral til aksjen på lang sikt, men negativ i det korte bildet, melder TDN Finans. Han ser for seg at lakseprisene i Europa vil korrigere ned i løpet av sommeren.- Det kommer etter hvert det mer laks fra Norge og etterspørselsiden vil etter hvert bli sliten av å betale så høye priser i en nedgangsperiode, og etterspørselen vil påvirkes, sier analytikeren til nyhetsbyrået.Kan aksjen gå bananas? Algeta-aksjen steg 6,6 prosent til 38,80 kroner. Andreas B. Lorentzen, sjef for Storebrand Vekst, mener aksjen kan gå bananas fremover.- Selv om dette selskapet har gått veldig bra hittil, tror vi det fortsatt har en oppside. Algeta-aksjen kan virkelig gå bananas, sier Lorentzen til dn tirsdag.Jinhui trosset ratefall Til tross for at Baltic Dry-indeksen går på en ny smell, steg bulkaksjen Jinhui Shipping 5,3 prosent til 13,80 kroner. Golden Ocean var ned 0,2 prosent til 5,60 kroner. Finansdirektør Geir Karlsen i Golden Ocean Group har forlenget en trs-avtale på 175.000 underliggende aksjer.Investorene er på ferie Det ble omsatt verdipapirer for beskjedne 4,1 milliarder kroner. StatoilHydro toppet oversikten med en drøy milliard, mens Yara og Norsk Hydro fulgte på de neste plassene. Pessimister sendte XACT Derivat Bear opp på fjerde plass med 348 millioner kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.