Særs dårlig nytt for REC?

Kapasitetsveksten i solmarkedet vil aldri bli den samme som i de seneste årene, mener eksperter. Nå står kursmålet på REC klar til hogg.

Konsernsjef Ole Enger i REC - Foto: Finansavisen
Børs

Kapasitetsveksten i solmarkedet vil aldri bli den samme som i de seneste årene, mener eksperter. Nå står kursmålet på REC klar til hogg.Det taiwanske meglerhuset KGI og en analytiker TDN Finans har snakket med mener nå at det kan ta lang tid før marginene er de samme som de har vært.- Marginene vil bli skviset i hele sektoren grunnet billige kinesiske produsenter. Ettersom industrien modnes vil marginene uansett komme under press og hvis man ser på vindindustrien har de en margin på rundt ti prosent. Det er ingen grunn til at solindustrien skal ha noe mer enn dette, sier analytiker Torben Sommer i Piper Jaffray til TDN Finans onsdag.Sommer karakteriserer REC som veldig konkurransedyktige på silisiumsproduksjonen grunnet sine lave kostnader, men sier at selskapet i likhet med andre ikke-asiatiske selskaper, blir presset av at kinesiske wafer, celle og panelprodusenter er billigere enn vestlige når man tar bort silisiumskostnadene.Han tror antall såkalte PV-innstalleringer i inneværende år vil lande på 4-4,5 gigawatt mot rundt 6 i 2008, og at balansen vil returnere til markedet først i 2010/2011.Piper Jaffray melder på sin side at de har en kjøpsanbefaling på REC og at de før emisjonen hadde et kursmål på 90 kroner. Dette vil imidlertid nå bli nedjustert.- Den potensielle kurstriggeren blir når selskapet begynner produksjonen på FBR-fabrikken på Moses Lake, sier han.REC faller onsdag 3,03 prosent til 43,91 kroner. Aksjen har falt over 23 prosent den siste måneden.