Sjeføkonom om frykt, risiko og børsfall

Sjeføkonom Steinar Juel snakker om børsfall, risikovillighet og frykt for ytterligere fall i oljeprisen.

Scanpix / Scanpix
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer sjeføkonom Steinar Juel det siste døgns økonomiske utvikling.- Gårdagens startet med en videreføring av forrige ukes negative markedssentiment. Det var nedgang på aksjebørsene, nedgang i rentemarkedene, svakere NOK og lavere oljepris. Typisk nok gikk også USD sterkere mot EUR i første del av dagen fordi risikovilligheten i markedene igjen hadde avtatt, sier Juel.- En bedre enn ventet ISM-indeks for tjenesteytende næringer i USA lettet litt på stemningen sent på ettermiddagen. Lange amerikanske renter kom opp, EUR/NOK litt ned og oljeprisen noe opp, sier Juel.- Oslo Børs endte imidlertid sterkt negativt, noe som synes å skyldes ettervirkninger av de siste dagers fall oljeprisen. I natt har oljeprisen stabilisert seg og kommet litt opp igjen. Så mye ledig produksjonskapasitet som OPEC nå har, frykter vi imidlertid at prisen vil komme mer ned utover høsten, avslutter Juel.