Skandale-aksje stiger 120 prosent på yr Oslo Børs

Oslo Børs tar sats og reiser seg etter en blodig gårsdag. En utbombet aksje troner øverst på vinnerlisten. (Oppdatert kl. 10.50)

Børs

Oslo Børs har fått en relativt solid start på tirsdagen. Cirka to timer etter åpning er hovedindeksen opp 1,25 prosent til 272,99.Dagsbeste har vært 273,19, og kom direkte etter åpning.Det er til nå omsatt aksjer og grunnfondsbevis på børsen for 970 millioner kroner.Vinneraksjen fra start er CanArgo, som fikk real juling i går, og som blir strøket fra Oslo Børs 13. juli. Aksjen styrker seg med 120 prosent. Olje- og gassmyggen Artumas Group har kommet aller verst ut.Oljeprisen volatil etter kraftig fallOljen fikk hard medfart mandag, og i morgentimene tirsdag er prisen på det sorte gull svært så volatil.Brent for levering i august omsettes nå for 64 dollar fatet, ned ytterligere 0,08 prosent, mens WTI-olje omsettes for 63,92 dollar, ned 0,20 prosent.Brenten falt ned mot 63,60 dollar tidlig tirsdag før den hoppet opp til 64,10 dollar, for deretter å sige litt sammen igjen.StatoilHydro er opp 2,09 prosent til 122,70 kroner.Av de andre store og mest omsatte aksjene er blant annet Yara, Seadrill og Orkla opp, mens REC, Norsk Hydro og Telenor slanker seg så langt.Vinner- og taperaksjene På toppen av vinnerlisten så langt finner vi oljemyggen CanArgo, som falt med nærmere 70 prosent mandag.Aksjen har vært frem og tilbake mellom toppen på vinnerlisten og toppen av taperlisten. Akkurat nå stiger den 120 prosent til 0,22 kroner.Algeta-aksjen legger på seg 7,14 prosent til 39,00 kroner. Andreas B. Lorentzen, sjef for Storebrand Vekst, mener Aksjen kan gå bananas fremover.- Selv om dette selskapet har gått veldig bra hittil, tror vi det fortsatt har en oppside. Algeta-aksjen kan virkelig gå bananas, sier Lorentzen til dn tirsdag.Også Jinhui Shipping, Kongsberg Automotive, som haler i land nok en kontrakt tirsdag, Golar og Marine Harvest stiger tirsdag.Taperlisten toppes av Artumas Group, som faller 20 prosent til 0,04 kroner. Oceanteam daler 11,76 prosent til 2,25 kroner, mens Navamedic er ned 9,52 prosent.Rocksouce faller 6,04 prosent til 3,58 kroner på nyheten om at selskapet i snitt produserte 1.040 fat olje per dag i juni, mot 1.540 fat per dag i mai. Nedgangen i produksjonen forklares med tekniske problemer i flere produksjonsbrønner.Oslo Axess-aksjen Thin Film Electronics, TTS Marine og NorDiag faller også solid.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.