Slik påvirker finanskrisen Stordalen

- Som alle andre, har også vi vært preget av et vanskelig marked i 2008, sier Petter A. Stordalen. Han er 67 prosent fornøyd. Her er tallene.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

I 2008 omsatte Home Invest for 5,05 milliarder kroner mens driftsresultatet (EBITDA) endte på 710,9 millioner kroner.- Som alle andre, har også vi vært preget av et vanskelig marked i 2008. Choice oppnådde rekordresultater, Home Properties leverer som vanlig godt og våre tap i den aktive kapitalforvaltningen i Home Capital er betydelig mindre enn gjennomsnittet på de nordiske børsene. Med andre ord er jeg 67 proent storfornøyd. De resterende 33 prosent er allerede glemt, sier Petter A. Stordalen, eier og administrerende direktør i Home Invest.Med et netto finansresultat på minus 476,9 millioner kroner, hvorav 274,5 millioner kroner var nedskrivninger på finansielle anleggsmidler, endte resultatet i Home Invest konsernet på minus 60 millioner kroner før skatt.Totalt hadde Home Invest per 31. desember 2008 1,26 milliarder kroner i kontanter og ubenyttede trekkfasiliteter. I tillegg har konsernet betydelig med børsnoterte likvide aksjer. Egenkapitalen for 2008 var på 1,88 milliarder kroner, hvilket gir en uendret egenkapitalprosent på 27 prosent.- Etter det vi har sett i første halvdel av 2009, håper vi å glede oss 100 prosent neste år, avslutter Stordalen.18. juni var Petter A. Stordalen gjest på HegnarOnlineTV. Sendingen ser du her.