Smell for finanskjendiser i krise-aksje

Torstein Tvenge og Jan Haudemann-Andersen sitt investeringsselskap Maximus kunne ha hatt bedre utvikling. Nå er hele aksjekapitalen en saga blott.

Jan Haudemann-Andersen på kontoret i Vika Atrium - Foto: Finansavisen
Børs

Investeringsselskapet Maximus AS, som finans-kjendisene Torstein Tvenge og Jan Haudemann-Andersen deler 50/50 mellom seg, fikk et saftig tap i fjor, skriver dn.no onsdag.26 millioner kroner i minus ble fasit, ifølge regnskapet som ble registrert i Brønnøysundregistrene onsdag.Nedskrivninger i verdien av selskapets aksjeportefølje skal være grunnen til smellen for de to investorene, og det dårlige resultatet har ført til at selskapets egenkapital nå er tapt.Maximus AS eier 14 millioner aksjer i Wega Mining. Disse aksjene ble kjøpt for 27,3 millioner kroner, men var ved utgangen av 2008 bare verdt 2,9 millioner kroner.