Spetalens kjapt inn - og kjapt ut

For én uke siden dukket Øystein Stray Spetalen opp på topp 20-listen i fiskeselskap. Nå er han ute igjen.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Scanpix
Børs

Tycoon Industrier, ved investor Øystein Stray Spetalen, dukket opp på listen over de 20 største aksjonærene i Grieg Seafood forrige mandag. Tycoon stod oppført med 488.000 aksjer, noe som tilsvarte 0,64 prosent av aksjene i sjømatselskapet.Investoren ville ikke kommentere aksjehandelen til HegnarOnline.- Slike handler kommenterer jeg aldri, sa han kort.Nå er Spetalen ute av topp 20-listen. Om han har solgt seg helt ut vet vi ikke, men for å komme med på listen må man ha minst 351.000 aksjer.Vi merker oss at Frode Teigen har avansert fra 6. til 3. plass. I løpet av én uke er beholdningen økt med 6.250.000 aksjer til 9.770.000 aksjer, noe som tilsvarer 9,99 prosent.Da Bengt Jonassen, analysesjef i Platou Markets, tok en gjennomgang av laksesektoren på HegnarTV i mai, beskrev han aksjen på følgende måte:- Grieg Seafood er en aksje for de som ønsker mye risiko og kan best karakteriseres som kamikaze-varianten blant lakseaksjene, sa Jonassen .Se TV-sendingen herGrieg Seafood er ikke omsatt i dag. Den siste uken har aksjen falt tre prosent. Hittil i år er oppturen på 294 prosent.