StatoilHydro demper børsfallet

At Oslo Børs ikke faller mer kan ene og alene tilskrives oppgang i StatoilHydro-aksjen.

Konsernsjef i Statoil, Helge Lund - Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

Oslo Børs faller svakt torsdag. Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,5 prosent til 286,63. Ellers i Europa dominerer også minustegnene. Dessuten antyder amerikanske futures en svak åpning i USAPrisen på olje holdt seg rundt 69 dollar fatet torsdag morgen, men faller nå ytterligere etter at kontraktene falt markert på lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet onsdag. Siste notering for Brent-oljen er 67,92 dollar fatet, ned 1,3 prosent. Amerikansk WTI-olje omsettes for 68,34 dollar fatet, noe som tilsvarer et fall på 1,4 prosent.StatoilHydro stiger likevel 1,1 prosent til 129,90 kroner. Det skjer etter at Goldman Sachs har lagt StatoilHydro på sin conviction buy-liste.Artumas Group, som stupte 60 prosent onsdag, var lenge solid opp, men er sist omsatt for 32 øre, opp 6,7 prosent. Aksjen har faktisk svingt fra 27 til 44 øre.Telecomputing er best med en oppgang på 10,6 prosent til 19,90 kroner, men uten nyheter og på minimalt volum. Så langt er det omsatt aksjer i TCO for under 10.000 kroner.Forruten StatoilHydro finner vi bare tre vinneraksjer på listen over de 20 mest omsatte papirene. Prosafe, Sevan Marine og RCCL stiger inntil 0,7 prosent.Aksjer som Marine Harvest, Norsk Hydro, Yara og REC er ned mellom 1,7 og 2,3 prosent.Scandinavian Property er svakest med minus 15,6 prosent til 1,35 kroner, men omsetningen er bare på 16.000 kroner.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 1,4 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs