Sterkt på Oslo Børs - taper ned 57 prosent

Det gikk en kule varmt på Oslo Børs onsdag, og omsetningen var farlig lav. Børsmyggen Akva Group ble dagens vinner, mens taperen falt nesten 60 prosent!

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har fått en svært posltiv start på juli. På sommermånedens første dag hengte Oslo Børs seg på oppgangen på børsene i Europa.Hovedindeksen endte opp 2 prosent til 288,11 på en oljepris som var opp over 2 prosent store deler av dagen.Omsetningen på 4,06 milliarder kroner var imidlertid ikke så mye å skryte av. Det gjør oppgangen skjør. Omsetningen i Siem Offshore var alene på 440 millioner.Dagens tapere Artumas Group ble dagens taper, etter at aksjen ble pauset på grunn av mistanke om ulovlig shorthandel i nye aksjer. Aksjene er ikke registrert ennå og Oslo Børs understreker at shorthandel i disse aksjene er ulovlig. Aksjen smalt ned 57,1 prosent til 30 øre. TTS Marine falt 11,4 prosent til 7,8 kroner, på nyheten om at boet i Ability Drilling, på vegne av datterselskap, har meldt et krav mot TTS Marine på 482 millioner kroner.Dagens vinnere Akva Group steg hele 24,4 prosent, til 25 kroner. Det ble omsatt for 23.950 kroner i aksjen, og mer skulle det ikke til for å gjøre selskapet til dagens vinner på Oslo Børs.Telecomputing og Norwegian fulgte på de neste plassene, med en oppgang på henholdsvis 13,2 og 11,1 prosent. TCO sluttet på 18 kroner, mens NAS sluttet på 50 kroner.Omsetningen i disse to aksjene var heller ikke mye å rope hurra for, men det ble tross alt omsatt for tilsammen 1,1 millioner kroner i de to aksjene.Norwegian Property steg 9,3 prosent på en omsetning på 6,6 millioner kroner.Schibsted, som minner om at torsdagen er siste dagen i den pågående emisjonen, steg 9,3 prosent til 63,5 kroner. Tegningskursen er 34 kroner. Mer om emisjonen her .Acergy hadde også en god dag, med en oppgang på 6,7 prosent til 67,4 kroner. Onsdag ble det innført børspause for Acergy-aksjen, en pause som ble opphevet klokken 12:22.Det viste seg da at selskapet har inngått en såkalt Surf-kontrakt med selskapet BHP Billiton i Australia.OljeprisenOljeprisen spilte igjen en viktig rolle, og lå store deler av dagen over 70 dollar fatet, opp i overkant av 2 prosent.Tall fra American Petroleum Institute (API), sluppet tirsdag kveld, viste at de amerikanske oljelagrene falt med 6,8 millioner fat i forrige uke til 349,7 millioner fat.Det bidro til å løfte prisen på Brent-olje (august) over 70 dollar fatet igjen, men mot slutten av åpningstiden på Oslo Børs falt den litt tilbake igjen og ligger i skrivende stund på 68,72 dollar. Den amerikanske lettoljen ligger på 69,34 dollar.StatoilHydro steg 1,5 prosent til 128,50 kroner.Flere ting som skjedde Tidligere onsdag ble det kjent at Siem Offshore har gjennomført en rettet emisjon på 900 millioner kroner. Tegningskursen var 8,50 kroner. Aksjen falt 5,6 prosent til 8,4 kroner.REC åpnet opp i kjølvannet av at solarsektoren gjorde det sterkt i USA tirsdag kveld. Aksjen sluttet opp 1,4 prosent til 50,6 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.