Stiger 17 prosent på en nitrist Oslo Børs

Det er en rød og trist dag på Oslo Børs. Oljeprisen faller kraftig, flere store aksjer følger etter og hovedindeksen får dermed svi. En aksje har imidlertid noe vind i seilene. (Oppdatert kl. 12.20)

Foto: Scanpix
Børs

Det er en heller lei dag på Oslo Børs. Rundt lunsjtider, drøye tre timer etter åpning er hovedindeksen ned 3,04 prosent til 272,13.Navamedic er opp 16,67 prosent mens Maritime Industrial Services og Faktor Eiendom faller over 10 prosent.Det er så langt blitt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for beskjedne 1 milliard kroner.Kraftig fall i oljeprisenI skrivende stund omsettes et fat nordsjøolje, med levering i august, for 64,15 dollar, ned 2,24 prosent. Samtidig omsettes WTI-oljen for 64,29 dollar, ned 2,31 prosent.I dagens morgenrapport fra Nordea ser analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen nærmere på utviklingen i oljeprisen. Han tror oljen skal falle ytterligere.- Oljeprisen falt betydelig fra toppen på tirsdag i forrige uke. Kanskje verdt å nevne at enkelte tekniske signaler tyder på at oljemarkedet kan være på vei lenger ned og nivåene rundt USD 60 per fat er kanskje ikke utenkelige, skriver Eek-Nielsen i rapporten.StatoilHydro faller 3,03 prosent til 121,90 kroner.Av de andre store faller Yara 2,05 prosent, Telenor 1,85 prosent, REC 3,57 prosent og Norsk Hydro 4,63 prosent. Ingen av de store og mest omsatte stiger akkurat nå.Taper- og vinneraksjerSå langt er taperlisten langt fyldigere enn vinnerlisten og verst går det for Maritime Industrial Services og Faktor Eiendom, som faller henholdsvis 17,46 og 10,34 prosent til 5,53 kroner og 1,30 kroner.Clavis Pharma daler 7,39 prosent, Norwegian Property er ned 6,18 prosent og også Acta, NEC, Hafslund, Ignis, Oslo Axess-aksjen Thin Film og Data Respons får relativt hard medfart.Vinnerlisten toppes av Navamedic, som er opp 16,67 prosent til 10,50 kroner. På tre måneder har aksjen nå steget over 100 prosent.Havila Shipping stiger 10,12 prosent mens Dolphin Interconnect Solutions er opp 9,52 prosent.Kongsberg Automotive er opp 8,42 prosent. Inmeta, Domstein og Birdstep er også opp.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.