Storbank spionerte på styremedlem

Tysklands største bank Deutsche Bank innrømmer å ha spionert på ett av sine egne styremedlemmer.

Foto: Scanpix
Børs

Tysklands største bank Deutsche Bank innrømmer å ha spionert på ett av sine egne styremedlemmer. Gerald Hermann ble overvåket da han var representant for de ansatte i bankens styre.Hermann sa mandag til forretningsavisen Handelsblatt at bankledelsen for få dager siden fortalte ham at han var blitt overvåket. I helgen meldte nyhetsmagasinet Der Spiegel at Hermann var mistenkt for å ha lekket hemmelige regnskapstall til mediene.Gerald Hermann tror imidlertid at den virkelige grunnen til overvåkingen var at han hadde stilt seg kritisk til bankens planer for sluttpakker til overtallige. Han krever nå en personlig unnskyldning fra Deutsche Banks toppsjef Josef Ackermann.Ackermann har lovet nulltoleranse mot overvåking. - Blant detektivbyråene som skal ha vært brukt mot Hermann, var ett som ble ledet av en tidligere agent i den beryktede østtyske etterretningstjenesten Stasi, skrev nyhetsbyrået AFP mandag,Flere andre tyske storselskaper har de siste månedene vært rystet av anklager om overvåking og annen krenking av ansattes personlige integritet. Blant disse er de tyske statsbanene Deutsche Bahn og telegiganten Deutsche Telekom.