Tre aksjer stiger over 10 prosent

Oslo Børs fortsetter den fine trenden fra tirsdagen. I toppen av vinnerlisten finner vi tre aksjer som stiger over ti prosent.

Publisert 15. juli 2009 kl. 09.08
Oppdatert 15. juli 2009 klokken 11.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 409 ord
Oslo Børs har fått en relativt pen start på onsdagen. Rundt to timer etter åpning er hovedindeksen opp 1,55 prosent til 276,73.Det har til nå blitt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på børsen for 1,14 milliarder kroner.Aksjene som har kommet best ut fra start er Navamedic, TTS Marine og Golden Ocean, som alle stiger ti prosent, mens 1 SR Bank og Faktor Eiendom sliter.Oljeprisen stiger onsdag etter fall tirsdag ettermiddag.Brent for levering i august omsettes for 61,69 dollar, opp 1,36 prosent mens den mer omsatte september-kontrakten er opp 1,28 prosent til 61,63 dollar.Høyeste så langt i dag har vært 61,93 dollar per fat.WTI-oljen er opp 1,41 prosent og omsettes for 60,36 dollar per fat.Bloomberg skriver at det er bensinlagertrekket i lagerrapporten fra American Petroleum Institute som driver prisoppgangen.- Etter hvert som vi får flere andrekvartalsrapporter denne uken venter jeg at oljeprisene vil svinge rundt 60 dollar fatet. Når selskapet selv estimerer et sterkt andre halvår bedrer markedssentimentet seg, sier Victor Shum i Purvin & Gertz til Bloomberg News.Det at aksjemarkedene også har gjort det relativt bra de siste dagene, mener ekspertene gir støtte for høyere oljepris.- Markedet er så oversolgt at det ikke klarer å gå lavere. Tentative bevegelser i aksjemarkedene og dollarkursen, som har styrt oljeprisen i perioder i år, har ikke vært nok til å overstyre de fundamentale forholdene - som er negative, sier Peter Beutel i Cameron Hanover til Wall Street Journal.StatoilHydro er opp 1,43 prosent til 125,17 kroner.Av de andre store og mest omsatte aksjene er Seadrill opp 2,41 prosent, REC legger på seg 2,82 prosent mens DnB NOR stiger 2,96 prosent.Øverst på vinnerlisten fra start finner man Navamedic-aksjen, som legger på seg 15,38 prosent til 9 kroner. Også TTS Marine og Golden Ocean stiger over 10 prosent - henholdsvis 12,61 og 10,38 prosent.ITX-aksjen, Jinhui Shipping, Simtronics og Norske Skog er også høyt oppe på vinnerlisten.Øverst på taperlisten så langt er 1 SR Bank, som daler 3,79 prosent til 33,00 kroner.Heller ikke Faktor Eiendom, Repant eller Fara har kommet noe særlig godt i gang.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .