Tre kjøps- og en shortkandidat

Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen anbefaler tre hete sommeraksjer du bør kjøpe og en du bør selge.

Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie - Foto: Scanpix/selskapet
Børs

- Min favorittaksje er RCCL, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie til Finansavisen mandag.Cruiserederiet satte i forrige uke i gang innhentingen av 300 millioner dollar i obligasjonslån, og meldte om økte kostnader til drivstoff ut året. Aksjen har fått mye juling og er ned fem prosent siden nyttår, mens hovedindeksen er opp nesten 25 prosent i samme periode. Rasch-Olsen mener imidlertid at investorer kan se frem til hyggeligere yield i 2010, og dertil positiv kursutvikling fremover.- Aksjen prises på veldig attraktive multipler. Vi tror amerikanerne vil fortsette å reise på ferie, spesielt neste år når de ser at jobbmarkedet er tryggere. Forventningene til 2010 ligger for lavt, fortsetter analytikeren.Rasch-Olsen mener også at REC og Ekornes kan være gode kjøp på dagens nivåer. Tomra er shortkandidaten.- Vi har en salgsanbefaling på Tomra. Selskapet befinner seg i limboland med bytte av toppsjef, og virker litt retningsløst, sier han.