Tror på børsfall på over 14 prosent

Amerikanske investorer vedder på at S&P 500 skal falle. En tror indeksen vil falle mer enn 14 prosent til desember.

Foto: Scanpix
Børs

Investorer i USA bruker mer penger på å beskytte seg mot et fall på børsene enn noen gang siden august 2008, melder Bloomberg.- For mange tror det verste er over og at alt skal bli bedre. Vi klør oss i hodet. Det er noe som ikke er riktig her, sier en som hjelper til med å forvalte 13,8 milliarder dollar til nyhetstjenesten.Han har kjøpt opsjoner på at S&P 500 skal falle under 775 i desember. Det er ned 14 prosent fra fredagen slutt.ForventningerNesten 67 prosent av selskapene i S&P 500 la frem resultater som var over analytikernes forventninger i 1. kvartal.Samlet resultat for selskapene i S&P 500 falt med 60 prosent i 1. kvartal og er ventet å ende 34 prosent under samlet resultat i 2. kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor, melder Bloomberg.For 3. kvartal er det ventet at samlet resultat vil komme inn 21 prosent under samme kvartal i 2008. Og for 4. kvartal har optimistene begynt å snakke om vekst i resultatene.Da skal vi imidlertid ikke glemme at 4. kvartal 2008 ble kraftig påvirket av finanskrisen og krakket på verdens børser.Første pekepinnDen 8. juli er Alcoa først ut med 2. kvartal, av de som teller med i Dow Jones indeksen. Da vil vi få den første pekepinnen på om analytikerne ligger lavt nok med sine forventninger.