Tung dag på børsen

Flertallet av aksjene på Oslo Børs er ned fredag formiddag. Enkelte aksjer utmerker seg positivt.

Børs

Pilene peker sørover på Oslo Børs fredag formiddag og hovedindeksen er ned 0,6 prosent til 279,98. Oljeprisen (brent-august) er ned 0,5 prosent til 66,30 dollar per fat, mens børslokomotivet StatoilHydro er ned 0,20 prosent til 126,40 kroner.DNO er lyspunktet blant de mest omsatte aksjene. Opp 3,44 prosent til 8,41 kroner. JP Morgan sendte i morges ut en flaggmelding om at de sitter på over fem prosent av aksjene i selskapet. Seadrill, Hydro, Telenor og DnB NOR er alle ned mellom 1,5-2,5 prosent.RECs kinesiske konkurrent LDK Solar kom torsdag kveld med et resultatvarsel for andre kvartal. REC er så langt ned 1,82 prosent på Oslo Børs fredag.Clavis og Faktor på topp Øverst troner utbombede Faktor Eiendom, opp 20,77 prosent til 1,57 kroner. Volumet er riktignok tynt. Clavis Pharma er nummer to på vinnerlisten med pluss 17,0 prosent til 19,30 kroner etter godkjennelse fra USA. Øverst på taperlisten ligger Scandinavian Property Development, ned 8,5 prosent til 1,40 kroner. Blant de mer omsatte aksjene utmerker PGS seg, med et fall på 4,31 prosent til 37,70 kroner. Selskapet sendte tidligere i dag ut sin rutinemessige oversikt over flåteutnyttelsen i andre kvartal. Les mer om det her.- Det viktigste er at det skaper mer usikkerhet rundt andrekvartalstallene fordi mye av inntektene kommer fra multiklientoperasjonen, sier analytiker Pål Dahl i First Securities til Reuters og fortsetter:- Det andre er at de har skutt mindre kontraktsseismikk i første halvdel enn de har guidet for på året, de skal skyte mer kontraktsseismikk i andre halvdel når ratene er lavere. Det skaper risiko for at de øker investeringsguidingen for multiklient for året, og at de må kutte årsguidingen igjen.Det er omsatt aksjer og verdipapirer for beskjedne 923 millioner kroner på børsen.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.