Tung dag på børsen

Med elendige USA-tall og svak oljepris var det ikke mye håp for Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen falt over to prosent, men det var da noen lyspunkter å finne.

Børs

Etter å ha ligget svakt i minus det meste av dagen, forverret det seg for Oslo Børs fra klokken 14.30. Blant flere nøkkeltall fra USA utmerket særlig arbeidsmarkedsrapporten for juni seg negativt.Når oljeprisen samtidig utviklet seg svakt, kunne det ikke bli annet enn nedtur for hovedindeksen i dag. Til slutt endte den ned 2,21 prosent til 281,73 poeng.Det ble omsatt verdipapirer for 3,83 milliarder kroner torsdag.Elendige USA-tall, svak oljepris Den svært viktige amerikanske arbeidsmarkedsrapporten viser at antallet sysselsatte utenfor landbrukssektoren, også kjent som nonfarm payrolls, falt med 467.000 i juni. Det var ventet en nedgang på 375.000 personer.Ledighetsraten endte som ventet på 9,6 prosent.Blant andre nøkkeltall falt jobless claims omtrent som ventet sist uke, mens industriordre steg mer enn ventet i mai. Wall Street holder stengt fredag i forbindelse med nasjonaldagen, og flere nøkkeltall enn vanlig ble derfor lagt frem i ettermiddag.Oljeprisen reagerte ned på gårsdagens lagertall fra USA, og utviklingen har fortsatt utover dagen i dag. Brent-olje for levering i august handles rett før børsslutt for 66,82 dollar fatet, ned 1,97 dollar i dagens handel. WTI-frontkontrakten er ned 2,18 dollar, til 67,13 dollar fatet.Oljeprisen har nå utløst et salgssignal og kan være i ferd med å utvikle enda en vendepunktsformasjon. Det er fare for fall til 60 dollar, viser vår tekniske analyse. Les analysen her.Bredt fall få lyspunkter Fallet var bredt på Oslo Børs. Vi må ned til dagens 30. mest omsatte for å finne en aksje som steg. Det var Stolt-Nielsen, som avanserte 6,8 prosent til 75 kroner etter å ha lagt frem betydelig bedre tall enn ventet .StatoilHydro sørget lenge for å begrense fallet på Oslo Børs, etter at Goldman Sachs la aksjen på sin conviction buy-liste. Men mot slutten av dagen røynet det på, før det endte med et fall på 1,4 prosent til 126,70 kroner. DNO falt 0,25 prosent.Fredriksen-kvartett i minus Blant tungvekterne utmerket Golden Ocean og Frontline seg negativt med fall på hhv. 6,35 og 5,4 prosent. Førstnevnte sliter med fallende rater, og Baltic Dry trakk i dag ned 1,9 prosent - ene og alene på grunn av capesize-segmentet.Men det var flere av John Fredriksens hovedinvesteringer som falt markert tilbake i dag. Seadrill og Marine Harvest endte ned hhv. 3,2 og 2,7 prosent.Folketrygdfondet kjøpte i dag 28 millioner aksjer i Marine Harvest til kurs 4,27 kroner.Ellers falt aksjer som DnB NOR, REC, Orkla, Yara og Acergy 2-3 prosent. PGS og Hydro trakk ned hhv. 4,5 og 4,3 prosent.Tapere - og noen vinnere Taperlisten toppes av Artumas Group med et fall på 10 prosent til 27 øre. Nærmest kom Bergen Group og Eltek, som begge falt 7,3 prosent. Camillo Eitzen og nevnte Golden Ocean trakk ned drøyt 6,3 prosent, mens Algeta og Simtronics begge falt i overkant av 6,1 prosent.Vinnerlisten toppes av Nordiag, som steg 11,4 prosent til 4,60 kroner etter melding om en "strategisk avtale". Ellers steg bare Domstein og Oceanteam mer enn nevnte Stolt-Nielsen. De to la på seg hhv. 7,95 og 6,90 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.