Usikkerheten rår på Asia-børsene

Bildet var blandet på Asia-børsene fredag, men én ting er sikkert: Usikkerheten rår. Slik gikk det (oppdatert med slutt i Tokyo).

Publisert 10. juli 2009 kl. 06.31
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
Foto: AP
Usikkerhet, både i forhold til resultatsesongen og utsiktene til at verdensøkonomien henter seg inn igjen, preger ifølge CNBC Asia-børsene fredag.I Tokyo er Nikkei i øyeblikket flat, mens Topix er ned 0,1 prosent. Spesielt shippingsektoren tynger markedet, etter en rapport om at containerratene fra Asia til Nord-Amerika har falt for første gang på tre år. Mitsui O.S.K. Lines er for eksempel ned 2-3 prosent.Samtidig flatet oljeprisen ut i torsdagens handel i New York, der WTI-frontkontrakten stabiliserte seg over 60 dollar og sluttet på 60,42 dollar, opp én cent.I Hong Kong er Hang Seng opp 0,3 prosent, mens Kospi-indeksen i Seoul faller tilbake 0,2 prosent. Da Tokyo-børsen stengte var Nikkei ned 3,78 poeng til 9.287,28, den laveste sluttnoteringen siden 22. mai. Uken sett under ett ble den svakeste siden slutten av januar, etter at at indeksen falt 5,4 prosent.Topix falt 0,2 prosent til 872,50 poeng.Her finner du Her finner du alle .. Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .