Utbombet aksje nesten dobler seg

Til tross for sommerferie er det action i enkeltaksjer.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oppturen på Oslo Børs har forsterket seg i løpet av tirsdagen. Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 1,6 prosent til 273,78. Ellers i Europa er også utelukkende positiv, mens amerikanske futures er tilnærmet flate.Oljeprisen falt kraftig mandag, men er på vei opp igjen i dag. Brent-olje for levering i august handles nå for 64,18 dollar fatet, opp 0,2 prosent, mens WTI-olje omsettes for 64,19 dollar, opp 0,2 prosent. StatoilHydro er opp 2,3 prosent til 122,95 kroner.CanArgo er dagens store vinner med en oppgang på 90 prosent til 19 øre. Aksjen var i fritt fall mandag på meldingen om at aksjen kan bli strøket fra Oslo Børs 13. juli. Selskapet har ikke penger til å betale for noteringen. At noen tør ta i papiret er en gåte, men det er jo hyggelig at noen har doblet pengene.Algeta-aksjen stiger 7,1 prosent til 39,00 kroner. Andreas B. Lorentzen, sjef for Storebrand Vekst, mener aksjen kan gå bananas fremover.- Selv om dette selskapet har gått veldig bra hittil, tror vi det fortsatt har en oppside. Algeta-aksjen kan virkelig gå bananas, sier Lorentzen til dn tirsdag.SAS stiger 3,6 prosent til 2,91 kroner. Flyselskapet meldte i formiddag at trafikken i juni falt med 14,1 prosent. Yielden i mai falt med 5,3 prosent.Kongsberg Automotive skal levere setevarmere til en tysk bilprodusent med planer om å lansere en ny bilmodell i 2011. Avtalen har en "livstidsverdi" på 3,4 millioner euro, opplyser selskapet. Aksjen stiger 5,6 prosent til ni kroner.Bulkaksjene stiger. Jinhui Shipping er best med en oppgang på 10,3 prosent til 14,45 kroner. Golden Ocean er opp 1,8 prosent til 5,71 kroner. Finansdirektør Geir Karlsen i Golden Ocean Group har forlenget en trs-avtale på 175.000 underliggende aksjer.Rocksouce faller 4,7 prosent til 3,63 kroner etter å ha kommet med produksjonstall for juni. Selskapet venter å nedjustere produksjonsmålet for 2009 fra 1.700 fat per dag.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for beskjedne 1,4 milliarder kroner. StatoilHydro topper oversikten med 453 millioner kroner, mens pessimister har kjøpt XACT Derivat Bear for 250 millioner kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.