Vanskelig dag på børsen

Flertallet av aksjene på Oslo Børs endte i rødt fredag, men det var enkelte lyspunkter.

1
Børs

Pilene pekte sørover på Oslo Børs fredag og hovedindeksen endte ned 0,37 prosent til 280,67. Oljeprisen (brent-august) var ned 1,6 prosent til 65,90 dollar per fat da handelen ble avsluttet på børsen, mens børslokomotivet StatoilHydro falt 0,60 prosent til 125,90 kroner. Nordea Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på StatoilHydro-aksjen. Kursmålet er satt til 150 kroner.- Den sterke gassproduksjonen, kombinert med realiserte gasspriser på linje med forventningene og økende oljepris, er årsaken til at vi gjentar kjøpsanbefalingen vår, sier analytiker Helge Andre Martinsen.DNO var lyspunktet blant de mest omsatte aksjene, opp 3,20 prosent til 8,39 kroner. JP Morgan sendte i morges ut en flaggmelding om at de sitter på over fem prosent av aksjene i selskapet. Seadrill endte ned 0,22 prosent. Det ble i dag klart at selskapet ikke får fremmet ankesaken mot Oslo Børs i høyesterett. RECs kinesiske konkurrent LDK Solar kom torsdag kveld med et resultatvarsel for andre kvartal. REC falt 0,91 prosent på Oslo Børs, i takt med resten av markedet.Norwegian og Kongsberg Automotive toppet vinnerlisten Øverst på vinnerlisten troner Kongsberg Automotive, opp 13,10 prosent til 7,84 kroner. Flyselskapet Norwegian steg utover dagen og endte opp 8,1 prosent til 53,50 kroner.Utbombede Faktor Eiendom endte opp 11,50 prosent til 1,45 kroner, mens Clavis Pharma steg 17,0 prosent til 19,30 kroner etter godkjennelse fra USA.Opera Software meldte i dag at selskapet har inngått en avtale med det som beskrives som en " ledende handset-produsent" for Opera Mobile. Avtalen inkluderer lisens, utvikling og support- og vedlikeholdskostnader. Aksjen steg 2,5 prosent til 32,30 kroner.Unngår konkurs med et nødskrik Øverst på taperlisten endte Artumas Group. Selskapet bekreftet fredag at det er utstedt 3,02 milliarder aksjer mot hovedstol og renter på selskapets obligasjonslån. Konverteringsprisen ble satt til 25 øre pr aksje.Artumas unngår dermed konkurs med et nødskrik.Dette innebærer at de nye aksjonærene (obligasjonseierne) kontrollerer 98,8 prosent av aksjene i selskapet. De gamle aksjonærene er vasket bort og sitter tilbake med fattige 1,2 prosent av aksjene i selskapet, som nå prises til 5 øre per stykk.For obligasjonseierne betyr det at de i øyeblikket sitter igjen med 20 prosent av pålydene. Aksjen endte ned over 80 prosent på børsen.Blant de mer omsatte aksjene utmerket PGS seg, med et fall på 4,80 prosent til 37,50 kroner. Selskapet sendte tidligere i dag ut sin rutinemessige oversikt over flåteutnyttelsen i andre kvartal. Les mer om det her.- Det viktigste er at det skaper mer usikkerhet rundt andrekvartalstallene fordi mye av inntektene kommer fra multiklientoperasjonen, sier analytiker Pål Dahl i First Securities til Reuters og fortsetter:- Det andre er at de har skutt mindre kontraktsseismikk i første halvdel enn de har guidet for på året, de skal skyte mer kontraktsseismikk i andre halvdel når ratene er lavere. Det skaper risiko for at de øker investeringsguidingen for multiklient for året, og at de må kutte årsguidingen igjen.Shipping Baltic dry-indeksen falt 152 punkter etter at capesize-segmentet tok en ny hit fredag. Også bulkaksjene Jinhui og Golden Ocean endte ned, henholdsvis 1,8 og 2,7 prosent, fredag.Markedene i USA er stengt og volumet på børsene i hele Europa var tynt. Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for beskjedne 2,284 milliarder kroner på Oslo Børs.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.