- Viser at vi er på vei mot bedring

Bengt Jonassen i RS Platou Markets forteller om en faktor som han mener beviser at verdensøkonomien er i bedring.

Publisert 13. juli 2009 kl. 08.46
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
Bengt Jonassen. Foto: Finansavisen
Bengt Jonassen i RS Platou Markets skriver i mandagens Finansavisen at mindre råvarelagre beviser at verdensøkonomien er i bedring.Men aksjemarkedene er i korreksjonsmodus likevel, skriver Jonassen.- Vi har lenge påpekt det kraftige fallet i kobberlagrene siden februar, og disse er nå ned 48 prosent siden toppen. Det er et utrykk for at hjulene i verdensøkonomien sakte, men sikkert, kommer i gang igjen. Fallet synes nå å spre seg. Vi har blant annet sett at zinklagrene har sluttet å stige, og til og med aluminiumslagrene har ikke økt så langt i juli. Dersom trenden fortsetter ut juli, vil dette være første måned siden august 2008 hvor ikke LME-lagrene av aluminium har steget. Vi er overbevist om at denne lagerutviklingen er et uttrykk for at tilbuds- og etterspørselsbalansene er i ferd med å bedres, noe betyr at etterspørselen er i kraftig bedring, skriver Jonassen.Men børsene er akkurat nå i ferd med å korrige litt ned, skriver han videre.- Teknisk er aksjemarkedene i korreksjonsmodus. S&P 500 har utløst et kortsiktig salgssignal med fallpotensial ned mot 840. Oslo Børs skal sannsynligvis ned å teste hovedstøtten omkring 242-252. Dersom vi treffer dette intervallet prises Oslo Børs til 11 ganger forventet inntjening og 1,2 ganger de bokførte verdiene. Med tanke på hvor vi er i konjunkturforløpet, synes dette å tilby et meget attraktivt forhold mellom risiko og avkastningsmuligheter, skriver Jonassen.