Vollvik-mygg sliter med digre gjeldsproblemer

Sikkerhetsselskapet der Idar Vollvik var involvert, Nio Securities, sliter voldsomt med minimale inntekter og høy gjeld.

Idar Vollvik - Foto: Scanpix
Børs

Sikkerhetsselskapet Nio Security, tidligere Dynapel, har over lengre tid slitt med å få inn kapital for å dekke de kortsiktige gjeldsforpliktelsene, skriver Finansavisen torsdag.Allerede 1. oktober meldte selskapet om akutt kapitalbehov til lån på 12 millioner kroner som hadde forfalt 30. september.Ni måneder senere har selskapets kortsiktige lån økt til 20,3 millioner kroner, lån som etter planen skulle vært innfridd tirsdag. Nok en gang har imidlertid selskapet godsnakket med kreditorene. Nio har nå fått frist til 31. august til å tilbakebetale lånet.Akkumulerte rentekostnader har samtidig kommet opp i 1,13 millioner kroner. Nio betaler nå 10 prosent rente for lånene som har sikkerhet i selskapets eierandeler.Ifølge finansdirektør Tore Formo er det en gruppe på 13 investorer som har lånt penger til Nio. Han vil imidlertid ikke si hvem selskapet skylder penger.- Vi jobber med alternative løsninger og har dialog med långiverne. Etter sommerferien skal vi gjenoppta dialogen med Lenco Systems, som vi tidligere varslet en mulig fusjon med, sier Formo.Idar Vollvik kastet kortene i Nio Securities i mars 2009.