Mens Oslo Børs har steget i 2009, spesielt fra bunnen i mars, har fire aksjer falt betydelig mer enn resten.
  • Artumas Group er ned 98,92 prosentArtumas Group er ned 98,92 prosent
  • Oceanteam er ned 91,64 prosentOceanteam er ned 91,64 prosent
  • Nexus Floating er ned 89,79 prosentNexus Floating er ned 89,79 prosent
  • American Shipping er ned 76,42 prosentAmerican Shipping er ned 76,42 prosent
Artumas - mulighet eller aksjeselvmord?
Artumas-aksjen danser mellom 3 og 4 øre, og veldig heldige tradere klarer å tjene 33,33 prosent avkastning. Sjansen for å sitte låst fast i en slik aksje er naturligvis ekstermt overhengende.- Det er en høyriskopsjon hvor det er ressurspotensial, men store utfordringer både ved finansiering og operasjonelt, sa en analytiker til HegnarOnline sist uke.Oslo Børs kan i verste fall deliste aksjen, men dette bør kunne løses ved en omvendt splitt, og er da ikke en reell risiko.- Det er usikkerhet med farmouts i det korte bildet. Skulle de gå som planlagt, burde selskapet ha penger til å holde det gående en stund, sa analytikeren.Han mente det fortsatt er risiko for å tape penger, men utelukker ikke muligheten for en god avkastning.Analytikeren ville ikke uttale seg om dette var Oslo Børs' aller mest spekulative aksje i øyeblikket.