Acta-tegning falt 80 prosent, flere sparkes

Brutto nytegning falt fra 3,4 milliarder til 700 millioner kroner i 2. kvartal. 81 fikk sparken i kvartalet, og flere vil det bli.

Geir Inge Solberg, konsernsjef i Acta - Foto: Finansavisen
Børs

Acta melder om et resultat før skatt på minus 37 millioner kroner i 2. kvartal, mot pluss 94 millioner kroner i samme periode i fjor.Driftsresultatet falt fra pluss 86 til minus 34 millioner kroner, mens totale inntekter falt fra 320 til 132 millioner kroner. Regnskapet er belastet med restruktureringskostnader på 40 millioner, hvorav fem millioner er knyttet til skatt.Brutto nytegning i kvartalet var 703 millioner, mot 3.395 millioner kroner i 2. kvartal i fjor.- Vi er tilfredse med at driften er lønnsom hvis man ser bort fra restruktureringskostnader, sier konsernsjef Geir Inge Solberg i en kommentar.Acta skriver i rapporten at selskapet nå satser på en ny forretningsmodell med fokus på kunder med investeringsporteføljer på 0,5-10 millioner kroner.- Den nye forretningsmodellen har ført til at vi har måttet justere organisasjonen betraktelig. Acta har redusert antall ansatte fra 426 til 345 i løpet av kvartalet. Denne reduksjonen er hovedsakelig utført i Norge. En lignende prosess vil bli sluttført i løpet av august i Sverige. Omtrent 270 personer vil være ansatt i Acta-konsernet fremover.- Konsernet forventer en reduksjon av de årlige kostnadene på omtrent NOK 100 millioner på grunn av disse kuttene.Rapporten her. Presentasjonen her.

Nyheter
Børs