i går og Asia i morges satte tonen for Oslo Børs, som fikk en god start på torsdagen. Men nå dabber stemningen litt av. Klokken 12.36 står hovedindeksen i 302,06 etter en oppgang på 0,75 prosent.Det er så langt omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,15 milliarder kroner.I Europa peker også pilene opp, og det er bank- og gruvesektoren som viser vei. Investorene gleder seg over overraskende fremgang i tysk og fransk økonomi. Tyske DAX stiger 1,24 prosent, mens franske CAC 40 er opp 0,91 prosent.I USA har Wal-Mart gledet markedet med å legge frem . Hovedindeksen har løftet seg litt opp igjen, og står nå i 302,92 poeng etter en oppgang på 1,04 prosent.DnB NOR trekker opp nærmere fire prosent, mens PGS stiger over tre prosent. Hydro og RCCL avanserer hhv. 2,5 og 2,75 prosent.Aker Solutions er fremdeles dagens mest omsatte aksje, og faller 7,0 prosent til 53,93 kroner etter et kreativt triks som av analytikere bli karakterisert som en indirekte nedjustering av guidingen.Oljeprisen er igjen i siget torsdag ettermiddag, etter at den falt noe tilbake etter , der DOE meldte om større enn ventet bygging i oljelagrene, og lavere trekk i bensinlagrene.Brent-olje for september-levering handles for 74,17 dollar fatet, opp 1,28 dollar i dagens handel. WTI-frontkontrakten handles for 71,52 dollar fatet, opp 1,36 dollar.Bloomberg forklarer dagens prisoppgang med at FOMC (Federal Open Market Commitee - sentralbanken) mener resesjonen i USA kan være i ferd med å ebbe ut.Blant oljeaktørene på Oslo Børs merker vi oss at StatoilHydro-aksjen reagerer opp 0,34 prosent, mens DNO er opp 2,8 prosent. Blant tungvekterne er det først og fremst Aker Solutions som markerer seg - og det negativt. Selskapet la frem tilsynelatende solide tall i morges, men aksjen sendes likevel ned 6,95 prosent til 53,95 kroner ().Ingen aksjer faller mer så langt i dag.Ellers blant de mest omsatt er det ikke de store negative utslagene. Odim fortsetter fallet etter gårsdagens kvartalstall, og er ned nye 1,7 prosent. Eltek faller to prosent, mens Marine Harvest, Tandberg og Orkla er såvidt ned. For øvrig er det mest oppgang å spore. Finansaksjer trekker som sagt opp i Europa, og her hjemme avanserer DnB NOR og Storebrand hhv. 2,7 og 3,3 prosent.Deep Sea Supply fortsetter opp 3,4 prosent etter at selskapet i går la frem kvartalstall. Songa Offshore er opp 3,5 prosent. Sevan Marine og PGS er andre positive offshore-aktører, og avanserer hhv. tre og 2,8 prosent.RCCL er opp 2,5 prosent, mens Yara, Hydro, REC, Golden Ocean, Subsea 7, Schibsted og Questerre stiger 1-2 prosent. Relativt sett er Hjellegjerde dagens vinner så langt, med en oppgang på 8,7 prosent til 2,50 kroner. Aker Exploration følger nærmest på pluss 7,6 prosent etter gårsdagens kvartalstall, mens Emgs legger på seg 7,5 prosent etter dagens gode tall.Eitzen Maritime Services la også frem solide tall torsdag, og stiger 6,1 prosent.- Vi har lagt frem vårt beste resultat noen sinne, skrev Eitzen Maritime Services og konsernsjef Annette Malm Justad i sin kvartalsrapport.Ellers merker vi oss at Acta reagerer opp 5,7 prosent til 2,80 kroner. Selskapet la frem tall i går som viser at nytegningen stuper. Nærmest Aker Solutions på taperlisten er NattoPharma, som korrigerer ned etter oppgangen trigget av gladmeldingen fra Europa tidligere i uken. Aksjen faller 6,05 prosent til 4,35 kroner. En av selskapets aksjonærer har i dag solgt aksjer for drøyt 770.000 kroner.Lighthouse Caledonia er ned 4,2 prosent, mens Interoil trekker ned 3,24 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .