Aksjene bingokongen tapte 103 mill. på

Han har svingt seg stort opp ved hjelp av bingodrift, men på børs har det gått langt verre. Her er aksjene han har tapt 103 millioner på.

Foto: Scanpix
Børs

Allerede i 2006 startet Bjørn Haneviks uflaks på børsen, og bergenseren måtte realiserte aksjetap for 19 millioner kroner, skriver Finansavisen torsdag.Året etter ble det enda verre, med en børssmell på 38 millioner kroner. Den ordentlige knekken kom imidlertid ikke før i fjor, da tapene steg til 46 millioner kroner i Haneviks heleide investeringsselskap Åstveit Invest.Totalt blir dette tap på investeringer på 103 millioner kroner.Hanevik ble automatkonge gjennom selskapet Las Vegas Automatutleie som senere ble fusjonert sammen til det den gang børsnoterte Norsk Lotteridrift.Hanevik satset på investeringer i aksjer, eiendom og restauranter. Så langt kan det se ut som aksjespekulasjonen har vært minst vellykket.- Det er riktig at vi tapte på aksjer i fjor, men sånn er livet, sier Hanevik i en kommentar.Blant selskapene Hanevik tapte penger på i fjor er Borea, Ability Drilling, Transocan, Diamond Offshore, Biofuel Energy og First Solar.

Nyheter
Børs