Artikkel sendte aksje opp 10 prosent

Oljen trekker Oslo Børs i feil retning, mens vinneren stiger betydelig.

Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen faller 0,82 prosent til 300,25. Det er omsatt verdipapirer for 480 millioner kroner, og forholdet mellom aksjer som stiger og faller i verdi er 4/5.Les også: Dette vil påvirke Oslo Børs mandagPrisen på et fat nordsjøolje på septemberkontrakt står i 73,23 dollar, omtrent en dollar svakere enn ved stengetid fredag.StatoilHydro-aksjen faller 0,84 prosent til 132,30 kroner i åpningen, og drar på så måte ned hele Oslo Børs.Opp ti prosent Questerre var en av 2008s heteste aksjer, og ting tyder på at 2009 kan bli et sterkt år for aksjen, viser tall fra analytikere ifølge Finansavisen.Aksjen steg 180 prosent i 2008, og skulle analytikernes estimater slå til, ligger Questerre an til å stige kraftig i 2009 også. Les mer om dette herAksjen stiger 10,11 prosent til 9,15 kroner.Offshore Finansavisen hevder å ha kjennskap til at skattemyndighetene jobber mot offshoreselskaper som risikerer skattesmell på mange hundre millioner kroner.En rekke offshoreselskaper har sine eiendeler eiet via lavskatteland. Interntransaksjonene skulle sikre selskapene lav eller ingen skatt. Les mer her

  • Seadrill-aksjen åpner ned 0,8 prosent.Seadrill-aksjen åpner ned 0,8 prosent.
  • Acergy faller 0,55 prosent.Acergy faller 0,55 prosent.
  • Aker Solutions faller 0,11 prosent.Aker Solutions faller 0,11 prosent.
  • TGS Nopec faller 0,12 prosent.TGS Nopec faller 0,12 prosent.
  • PGS faller 2,01 prosent.PGS faller 2,01 prosent.
  • Subsea 7 faller 0,4 prosentSubsea 7 faller 0,4 prosent
NPRO Norwegian Property melder om et resultat etter skatt på -394 millioner kroner i andre kvartal 2009, mot -771,2 millioner kroner i samme periode året før.REC REC ventes i snitt å presentere et resultat etter skatt på -152 millioner kroner i andre kvartal 2009, mot 496 millioner kroner i samme periode året før. Høyeste forventninger viser 27 millioner kroner i resultat etter skatt, og svakeste er på -412 millioner kroner, viser data samlet inn av SIX.- REC har i andre kvartal skuffet markedet med flere negative meldinger. De negative meldingene er blant annet kutt i waferproduksjonen, lavere priser på solarmoduler, kunder som ønsker å reforhandle kontrakter på pris og volum og en tegningsrettsemisjon som ble satt på lav kurs. Det knytter seg nå stor usikkerhet og spenning til hva REC vil legge frem tirsdag 11. august, men det er snarere et spørsmålet om det blir forferdelige tall eller "bare" dårlig tall, heter det i en kommentar fra SIX.REC legger frem sine kvartalstall tirsdag morgen. REC faller 1,8 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs