Tre av landets største sparebanker har varslet at de vil be Statens finansfond om tilførsel av kjernekapital på drøyt 3 milliarder kroner. Det er bare 6-7 prosent av de 50 milliardene fondet har til disposisjon.Likevel mener sentrale personer innenfor banknæringen at bankpakke to har hatt en like positiv virkning som Kristin Halvorsens berømmelige «gullkort» i bankpakke en. Her er det snart ikke noe igjen av de 350 milliardene regjeringen la på bordet i fjor høst.Bankpakke to besto også av en obligasjonsdel, men så langt har Statens obligasjonsfond heller ikke benyttet mer enn drøye 5 prosent av sine 50 milliarder.- Vi legger fram tall for første halvår den 26. august. Før den tid opplyser vi ikke mer enn at det ved utgangen av mai var benyttet 2,5 av i alt 50 milliarder kroner, sier administrerende direktør Olaug Svarva i Statens Pensjonsfond innland. Det er det gamle Folketrygdfondet som administrerer Statens obligasjonsfond. (©NTB)