Bernanke får fire nye av Obama

USAs president Barack Obama vil tirsdag gjenoppnevne Ben Bernanke som sentralbanksjef.

Sentralbanksjef i USA, Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Børs

USAs president Barack Obama vil tirsdag gjenoppnevne Ben Bernanke som sentralbanksjef.Obama gjør et kort avbrudd i ferien på Martha's Vineyard i Massachusetts for å komme med kunngjøringen om Bernanke, sa en høytstående tjenestemann i Obama-administrasjonen mandag.Under seremonien kommer Obama også til å hylle Bernanke for å ha ført USA trygt gjennom finanskrisen. Han vil vise til Bernankes kunnskaper om den store depresjonen i 30-årene og innsatsen for å avverge en ny like alvorlig krise.Bernanke ble først utnevnt til å etterfølge Alan Greenspan av Obamas forgjenger George W. Bush. Hans første periode utløper i februar.Obama kommer også til å snakke om at den kriserammede bilindustrien nå viser tegn til nytt liv, og at kreditt- og boligmarkedene er reddet fra sammenbrudd.

Nyheter
Børs