Billige svensker setter nordmenn på bakken?

Norsk og dansk kabinpersonale i SAS-fly kan bli erstattet med svensker for å spare penger.

Foto: SAS
Børs

Onsdag legger SAS-konsernet fram tallene for andre kvartal. Det er ventet at ledelsen vil presentere nye røde tall og nye spareplaner. Blant annet må personalkostnadene i flyselskapet kuttes kraftig. Personalkostnadene i SAS er opp mot 20 prosent høyere enn hos mange av konkurrentene.Ett av sparetiltakene kan være å bytte ut norske kabinansatte med svenske, melder NRK.Kommunikasjonsdirektør i SAS, Claus Sonberg, er tydelig på at ledelsen i selskapet vil sette hardt mot hardt.- Per i dag er svenske kabinansatte rimeligere enn norske og danske. Derfor kan vi tenke oss å bruke svensk kabinpersonale på noen av linjene.- Over tid kan ikke vi konkurrere på ulike vilkår og ha høyere personalkostnader enn for eksempel Norwegian, forklarer han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv