Oslo Børs har fått en relativt frisk start på tirsdagen. Rundt to timer etter åpning er hovedindeksen opp 0,61 prosent til 301,69. Dagens høyeste notering har vært 302,80.Det er så langt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på børsen for 1,53 milliarder kroner.Aksjene som er i vinden så langt er blant annet Faktor Eiendom, som stiger nærmere 15 prosent, NattoPharma og REC, mens Bergen Group (faller 11,68 prosent), Northern Offshore, og Codfarmers sliter noe mer.Oljepriskontraktene er noe opp tirsdag morgen etter å ha falt svakt mandag. Prisen var dog høyere tidligere på dagen enn de er akkurat nå.- Tradere prøvde å dytte prisen under 70 dollar fatet mandag, men fant mye støtte der, sier porteføljeforvalter James Carodier i OptionSellers.com til Bloomberg.- Vi ser på faktorer fra utsiden som påvirker markedet for øyeblikket, slik som aksjer og dollaren. Oljeprisen er fremdeles noe høy og bør være under 70 dollar, sier megler Peter Krawiec i Graysson Management til MarketWatch.Brent for levering i september omsettes tirsdag morgen for 73,58 dollar per fat, opp 0,05 prosent, mens WTI-oljen omsettes for 70,82 dollar per fat, opp 0,31 prosent.StatoilHydro-aksjen er opp 0,27 prosent til 132,06 kroner.Blant de andre store og mest omsatte selskapene er det blant annet oppgang for Orkla, Telenor, Norsk Hydro og Yara, mens RCL og DnB NOR sliter noe mer.Vinneren så langt på Oslo Børs er NattoPharma som stiger 15,38 prosent til 4,20 kroner. Faktor Eiendom er opp 13,51 prosent til 1,68 kroner.Kongsberg Automotive stiger 6,92 prosent til 8,96 kroner på nyheten Selskapet er tildelt kontrakt med en av verdens største lastebilprodusenter for leveranse av chassis og akseldempingsprodukter. Kontrakten er den nest største og viktigste i Kongsberg Automotives historie, skriver selskapet i en børsmelding.Dagens store samtaletema på børsen er t. Selskapet stiger likevel solid på fremtidsutsikter, og er opp 9,833 prosent til 49,60 kroner.Analytiker i Argo Securities, Henrik Schultz, mener man ikke kan se på selskapets bunnlinje, som kom ut elendig.- Årsaken til den svake bunnlinjen er at REC revaluerer hele sin 60-milliard store portefølje hvert kvartal, noe som kan gi enorme utslag, forklarer Schultz og mener i så måte at de tilsynelatende dårlige tallene er langt fra så dårlige som de kan se ut til å være.Nå må han gjøre om på sine REC-estimater.- Jeg må ta deler av mitt estimat opp og deler av estimatet ned. Jeg tror aksjen kommer til å reagere positivt på disse tallene, da det er mye svake forventninger forbundet til REC i forkant, sier han.Norwegian flyr også høyt tirsdag. Mandag klatret aksjen 7,23 prosent på en ellers svak børs. Det skjedde samtidig som Orion Securities var ute med en ny kjøpsanbefaling.- Norwegian er ikke bare eksponert mot oljeprisen. Selskapet er også meget dollarsensitivt, men i motsetning til de fleste andre selskaper tjener Norwegian på en svak dollar. Alle andre ting likt fører en én prosent nedgang i dollarkursen til en bedring av resultatet før skatt på 27 millioner kroner. Hovedrisikoen er oljeprisen. Fortsetter himmelfarten i denne, må posisjoner i aksjen revurderes, skrev meglerhuset.Tirsdag fortsetter oppturen for Bjørn Kjos og co, og i skrivende stund omsettes aksjen for 66,50 kroner, opp 5,56 prosent.StepStone, Opera og Crew Gold er også å finne blant vinnerne så langt.Taperlisten toppes akkurat nå av Bergen Group som er ned 11,68 prosent til 6,50 kroner.Northern Offshore er også ned, sammen med Codfarmers, Oslo Axess-aksjen Lighthouse Caledonia samt Aker BioMarine.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .