Er det på tide å sitte short?

Traderne oppfører seg likt som de gjorde før alt kollapset i fjor høst. Bør du legge deg short?

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP
Børs

VIX-indeksen er en indeks som effektivt sett måler volatiliteten på S&P 500-indeksen. VIX er en forkortelse for "Chicago Board Options Exchange Volatility Index". VIX blir ofte omtalt som "frykt-indeksen", og er ofte inverst korrelert med aksjemarkedet.Indeksen ble sist omsatt på 24,76, ned 3,5 prosent fredag.For å forstå hvordan indeksen forholder seg til frykten i markedet, er det greit å se mot en av de mest fryktfulle dagene i moderne historie: 11. september. I dagene etter terrorhandlingen, steg indeksen markert til 42. Dette blir da brukt som et sammenligningsgrunnlag, mens det toppet seg på 89,53 under finanskrisen.Short etter tidenes rally? Opsjonshandlere øker innsatsen i veddemålet om at det største rallyet siden 1930-tallet ikke vil vare gjennom september, skriver Bloomberg.Traderne vedder på at indeksen vil stige 13 prosent over de neste fem ukene, i henhold til futuresindeksene. Dette tilsvarer situasjonen i september 2008, like før aksjemarkedet kollapset.- Det er et faresignal. Investorer venter å se et mer volatilt marked fremover, sier en trader som forvalter åtte milliarder dollar til Bloomberg.

Nyheter
Børs