Gjennom hele finanskrisen (den verste delen - før og etter jul), var det en krystallklar tendens i aksjemarkedet i USA. Hver bidige dag falt aksjene som en stein i den siste timen. Investorene hadde for vane å gå short den siste timen, og tjente gode penger. Ingen ville sitte over natta.Nå har vi hatt det største rallyet siden 1930-tallet, et rally som uten tvil er over, og finanskrise-nedsalget siste time er igjen over oss. I de siste minuttene, stupte aksjene i USA tirsdag.Dow Jones endte ned 1,03 prosent til 9.241, S&P 500 falt ned 1,27 prosent til 994, mens Nasdaq slanket seg 1,13 prosent til 1.969. The Congressional Oversight Panel, som følger med på utviklingen i de skadeskutte bankene i USA, gjør det klart at myndighetene bør vurdere å utvide programmet som skal hjelpe enkelte banker tilbake på føttene igjen. Ikke uventet bidrar det til økt bekymring på Wall Street.Tall fra amerikanske myndigheter viser tirsdag at produktiviteten utenfor jordbrukssektoren steg 6,4 prosent i årets andre kvartal sammenlignet med kvartalet før. Forventningen lå på 5,5 prosent vekst. I første kvartal steg produktiviteten 0,3 prosent.Samtidig falt arbeidskraftkostnaden per enhet utenfor jordbrukssektoren 5,8 prosent i andre kvartal. Dette er ifølge CNBC det største fallet siden andre kvartal 2000. Forventningen var et fall på 2,5 prosent. I første kvartal var fallet på 2,7 prosent. Foreløpige tall viser at oljeservice-indeksen (OSX) falt 2,19 prosent, mens oljeindeksen (XOI) falt 1,32 prosent.Et fat nordsjøolje ble sist handlet for 72,27 dollar på september-kontrakt. VIX-indeksen er en indeks som effektivt sett måler volatiliteten på S&P 500-indeksen. VIX er en forkortelse for "Chicago Board Options Exchange Volatility Index". VIX blir ofte omtalt som "frykt-indeksen", og er ofte inverst korrelert med aksjemarkedet.Indeksen ble sist omsatt på , opp 4 prosent tirsdag.For å forstå hvordan indeksen forholder seg til frykten i markedet, er det greit å se mot en av de mest fryktfulle dagene i moderne historie: 11. september. I dagene etter terrorhandlingen, steg indeksen markert til 42. Dette blir da brukt som et sammenligningsgrunnlag, mens det toppet seg på 89,53 under finanskrisen.Opsjonshandlere øker innsatsen i veddemålet om at det største rallyet siden 1930-tallet ikke vil vare gjennom september, skriver Bloomberg.Traderne vedder på at indeksen vil stige 13 prosent over de neste fem ukene, i henhold til futuresindeksene. Dette tilsvarer situasjonen i september 2008, like før aksjemarkedet kollapset.- Det er et faresignal. Investorer venter å se et mer volatilt marked fremover, sier en trader som forvalter åtte milliarder dollar til Bloomberg.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..