Fortsatt REC-rally

Stemningen dabber av på Oslo Børs, og hovedindeksen faller under 300 poeng. REC-rallyet fortsetter, det samme gjør oppdriften for Norwegian.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Etter en relativt frisk start har stemningen dabbet av på Oslo Børs. Dette henger sammen med utviklingen i Europa, der flere børser nå har snudd ned i negativt terreng.Banksektoren tynger markedet, blant annet faller Danske Bank 2-3 prosent etter at overskuddet i 2. kvartal falt mer enn ventet.I Oslo faller DnB NOR 3,4 prosent, og klokken 12.34 står hovedindeksen i 299,37 poeng, noe som tilsvarer en nedtur på 0,16 prosent. På det høyeste i dag har indeksen vært oppe i 302,80.Det er så langt omsatt aksjer og grunnfondsbevis på børsen for 2,33 milliarder kroner.REC til værs Blant tungvekterne er det helt klart REC som markerer seg mest - og det positivt etter å ha lagt frem ikke videre imponerende tall for 2. kvartal. Aksjen stiger solide 10,5 prosent til 49,85 kroner på fremtidsutsikter.- Årsaken til den svake bunnlinjen er at REC revaluerer hele sin 60-milliard store portefølje hvert kvartal, noe som kan gi enorme utslag, forklarer Argo-analytiker Henrik Schultz overfor Reuters, og mener tallene langt fra er så dårlige som de kan se ut.REC drar også Orkla-aksjen opp, nærmere bestemt med 3,7 prosent til 50 kroner.Bare to aksjer stiger mer enn REC så langt. Det er Artumas Group, som stiger 33,3 prosent, og NattoPharma, som avanserer 19,51 prosent til 4,35 kroner.Øvrige lyspunkter Andre lyspunkter blant de mest omsatte aksjene er først og fremst Kongsberg Automotive, som stiger 6,32 prosent til 8,91 kroner på nyheten om en ny stor kontrakt med en av verdens største lastebilprodusenter.Kontrakten gjelder leveranse av chassis og akseldempingsprodukter. Kontrakten er den nest største og viktigste i Kongsberg Automotives historie, skriver selskapet i en børsmelding.Norwegian fortsetter oppturen, og stiger så langt i dag 5,2 prosent til 66,25 kroner. I går steg aksjen over syv prosent på en svak børs, etter at Orion Securities kom med en ny kjøpsanbefaling.- Norwegian er ikke bare eksponert mot oljeprisen. Selskapet er også meget dollarsensitivt, men i motsetning til de fleste andre selskaper tjener Norwegian på en svak dollar. Alle andre ting likt fører en én prosent nedgang i dollarkursen til en bedring av resultatet før skatt på 27 millioner kroner. Hovedrisikoen er oljeprisen. Fortsetter himmelfarten i denne, må posisjoner i aksjen revurderes, skrev meglerhuset.Ellers er Det norske opp 2,94 prosent, mens Norske Skog og Storebrand stiger rundt én prosent.Taperne På den negative siden blant tungvekterne er det ingen kraftige utslag så langt i dagens handel. DnB NOR er nevnt. Ellers er Questerre ned 3,4 prosent, mens Sevan Marine trekker ned tre prosent.RCCL og Hydro faller rundt 1,5 prosent, mens Prosafe er ned 2,4 prosent.Norwegian Property trekker ned 6,4 prosent etter gårsdagens kvartalstall. Bare to aksjer faller mer. Aqua Bio Technology og Byggma er ned hhv. 17,95 og 13,6 prosent. Volumet i sistnevnte er på syltynne 200 aksjer.Oljeprisen stiger noe Oljeprisen er noe opp tirsdag ettermiddag etter å ha falt svakt mandag. Brent september-kontrakten handles for 73,60 dollar fatet, som er opp 10 cent i dagens handel. WTI-frontkontrakten avanserer 18 cent til 70,78 dollar fatet.- Tradere prøvde å dytte prisen under 70 dollar fatet mandag, men fant mye støtte der, sier porteføljeforvalter James Carodier i OptionSellers.com til Bloomberg.StatoilHydro-aksjen trekker litt ned i øyeblikket, nærmere bestemt med 0,26 prosent til 131,35 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs