Magne Naustvik, aksjestrateg i Nordea Markets, har tro på Oslo Børs på lang sikt, skriver Finansavisen torsdag.- På lang sikt er vi positive til Oslo Børs, men på kort sikt er vårt hovedscenario at konsolideringen vil fortsette og at hovedindeksen vil handles i intervallet fra 280 til 310 poeng, sier Naustvik.Han peker på to hovedfaktorer som vil påvirke utviklingen.- Bekreftelser fra makrotallene om at økonomien er i ferd med å snu bør begrense nedsiden, mens sterk kursutvikling på relativt kort tid begrenser oppsiden på kort sikt.Aksjestrategen tror at rapporteringssesongen har gitt et positivt løft til børsene.- Selskapene har vært dyktige til å få ned kostnadsbasen, noe som har bidratt til at resultatene ikke har vært så svake som ventet. Innenfor flere bransjer er imidlertid etterspørselen og prisene fortsatt svake. Ettersom de største selskapene har leverte resultatene sine, og rapporteringssesongen går mot slutten, mener han at det nå er et lite vakuum i markedet, sier Naustvik.Her er aksjestrategens fire aksjetips:
- Det norske oljeselskap- Royal Caribbean Cruises- Telenor- StatoilHydro
Les hele intervjuet med Magne Naustvik i dagens utgave av Finansavisen.