Norsk kjendis økte inntektene med 300 prosent

Den tidligere toppalpinisten slo til med resultatvekst over hele linjen i fjor. Inntektene økte med solide 300 prosent.

Lasse Kjus - Foto: Scanpix
Børs

Den tidligere toppalpinisten Lasse Kjus gjorde det strålende økonomisk i 2008 viser ferske tall, skriver Finansavisen fredag.- Vi er veldig fornøyde med 2008. Verdiene våre gir avkastning som forventet, forteller Kjus.Etter han la opp som alpinist, har Kjus tatt et vellykket steg over til forretningsverdenen. Mannen med to sammenlagtgull i verdenscupen og 15 mesterskapsmedaljer er involvert i flere ulike felt.Han er en attraktiv foredragsholder for næringslivet og driver samtidig med investeringsvirksomhet.I tilegg holder han på med utviklingen av sitt eget klesmerke Kjus. I 2008 ble det ny toppnotering med hans beste resultat før skatt hittil på 3,5 millioner kroner mot 1 million kroner i 2007.Kjus Holding fikk en betydelig omsetningsøkning i fjor, hovedsakelig fordi selskapet solgte rettigheter knyttet til varemerke Kjus. Merket, som hovedsaklig lager skiantrekk til begge kjønn, ble solgt i 30 ulike land i 2008.Driftsinntektene fikk et løft som følge av dette, og økte fra 2,8 millioner kroner i 2007 til 8,7 millioner kroner i 2008. Kjus unner seg et utbytte på én million, mens han satt med en egenkapital på syv millioner kroner.

Nyheter
Børs