Rally for Seadrill i sterk børsåpning

Hovedindeksen noterer seg for solid opptur i tidlig handel, takket være oljeprisen. Seadrill stiger kraftig etter gårdagens tall. Opera går på en stygg smell etter sine tall (oppdatert 11.05).

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

Hovedindeksen stiger markert i tidlig handel fredag, og etter fem minutter er oppgangen på 1,74 prosent til 308,01. 15 minutter senere er markedet opp 1,6 prosent. Klokken 09.27 står indeksen i 307,64 poeng - opp drøyt 1,6 prosent.Wall Street noterte seg for en liten oppgang i går, mens de fleste Asia-børsene steg tidligere i dag.Klokken 11.05 Hovedindeksen har ligget noenlunde stabilt den siste halvtimen, og står i øyeblikket i 308,02 poeng, opp drøyt 1,7 prosent.Seadrill viser fortsatt vei, og stiger 6,1 prosent på dagens høyeste volum. Frontline var også kraftig opp etter sine tall lagt frem i morges, men har mistet høyde den siste halvannen timen. Aksjen er nå opp 1,5 prosent til 146,70 kroner. Resultatet var over forventning, men falt over 90 prosent fra samme periode i fjor.Oljeprisen holder seg rundt to dollar over nivået ved stengetid i går. StatoilHydro er opp to prosent til 135,59 kroner.Opera er fortsatt dagens store taper etter dagens kvartalstall, og stuper 17 prosent på dagens 9. største volum: 49 millioner kroner. Bare Camillo Eitzen faller mer - 24,9 prosent etter sine tall.Seadrill- og Frontline-rally Seadrill markerer seg med å stige 6 prosent til 111,32 kroner, etter å ha lagt frem overbevisende tall etter børsslutt i går. En annen John Fredriksen-aksje, Frontline, legger på seg 5,75 prosent til 152,80 kroner etter tall godt over forventning i morges.- Tallene ser veldig bra ut, drevet av at de har høyere inntjening på skipene enn både vi og konsensus hadde forventet. Det er det som driver resultatene i riktig retning, sier analytiker Robert Jensen i NRP Securities til Reuters.- De har en inntjening på 38.400 dollar dagen på VLCCene sine, mens vi hadde forventet 33.700.Disse stiger mest Bare én aksje stiger mer enn Fredriksen-duoen. Teco Martime avanserer 20,2 prosent til 1,37 kroner på kvartalstallene i dag.Andre relative vinnere er Emgs, som stiger 4,7 prosent på kontrakt, mens Nattopharma er opp 4,05 prosent. Eitzen Chemical er opp 3,8 prosent.Oljeprisen opp 2 dollar StatoilHydro er opp 1,9 prosent til 135,49 kroner. Brent-olje for oktober-levering handles for 72,85 dollar fatet, som er opp 34 cent i dagens handel, men opp fra 70,65 dollar fra børsslutt i går.StatoilHydro har for øvrig boret tørt i en brønn i Nordsjøen.En rekke tungvektere stiger 2-3 prosent, deriblant Aker Solutions, PGS, TGS, RCCL, Marine Harvest, Golden Ocean og Sevan Marine. Songa Offshore er opp 3,6 prosent. Golden Ocean melder for øvrig om salg av skip.Disse faller mest CanArgo topper taperlisten med minus 16,7 prosent til 10 øre etter at Oslo Børs i går vedtok delisting. Opera Software straffes etter at selskapet bare kom nesten i mål med sine tall for 2. kvartal. Aksjen er ned 15,3 prosent til 25,50 kroner.Oslo Axess-noterte Thin Film og Nordic Health faller 10,7 prosent, mens Nordic Mining og Scandinavian Property Development er ned hhv. 3,2 og 5,1 prosent - begge etter tall.Alle dagens kvartalstall finner du for øvrig her.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs