Røkke med ny oljegigant

Oljeselskapet Det norske og Aker Exploration slår seg sammen. Kjell Inge Røkke blir styreleder i det nye selskapet.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Børs

Oljeselskapet Det norske og Aker Exploration melder tirsdag morgen at de slår seg sammen. Kjell Inge Røkke blir å finne på toppen av det nye selskapet.Selskapet vil videreføre navnet Det norske oljeselskap ASA og Erik Haugane blir værende som administrerende direktør.Aker Explorations styreleder Kjell Inge Røkke vil bli foreslått som styreleder i det nye selskapet.Det norskes aksjonærer vil sitte igjen med 82 prosent av det sammenslåtte selskapet mens Aker Explorations aksjonærer vil sitte med 18 prosent.Selskapet Aker vil være selskapets største aksjonær med rundt 30 prosent av aksjene, basert på Akers eierandel i de to selskapene per i dag.- Med Aker som største eier øker selskapets mulighet til å nå målet om å bli et nytt stort olje- og gasselskap med flere utbyggingsprosjekter og betydelig produksjon i Norge, sier administrerende direktør Erik Haugane i Det norske i en pressemelding.Allerede ved fusjonen vil det nye selskapet være det ubestridt nest største selskapet på norsk sokkel når det gjelder lisenser og operatørskap.- Det kombinerte selskapet kan vokse raskere, både gjennom organisk vekst og med en offensiv holdning til fortsatt omstrukturering i bransjen. Selskapene utfyller hverandre og vil sammen være en enda sterkere partner til de øvrige oljeselskapene og til myndighetene i videre utvikling av norsk sokkel, kan man lese i meldingen fra de to selskapene.Det fusjonerte selskapet vil være operatør for 32 lisenser, og ha 70 lisenser i porteføljen.Ifølge meldingen tirsdag morgen undertegnet styrene i Det norske oljeselskap ASA og Aker Exploration ASA integrasjonsavtalen mellom de to selskapene allerede mandag kveld.

Nyheter
Børs