Krona styrket seg 20 øre mot euro, 18-19 øre mot dollar, 25 øre mot pundet og rundt 15 øre mot sveitsiske franc i går. Dette kom etter uttalelser fra Norges Bank om mulig renteoppsettelse i år.- De tre bevegelsene skyldes jo alle Norges Bank sin uttalelse i går om at man kan komme til å sette opp styringsrenten tidligere enn tidligere antatt. Valutamarkedet var i forkant av møtet redd for at Norges Bank skulle gjenta retorikken fra forrige møte og dermed trekke markedsrentene ned, nå fikk man et ganske annet signal; norsk økonomi går i grunn bedre enn hva Norges Bank hadde tenkt seg og da er kanskje dagens rente noe lav, sier renteanalytiker Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets til HegnarOnline.Setter Norges Bank opp styringsrenten i oktober i år, vil dette trolig være den første sentralbanken som setter renten opp igjen, som følge av opphetet økonomi.- Det kan sågar hende at Norges Bank blir den første sentralbanken i verden til å sette opp renten, det er i tilfelle svært godt nytt for norske kroner som fra før er litt svak. Den nyheten kan være det som skal til for at EURNOK faller under 8,60 og USDNOK faller under 6,00. En slags bekreftelse for spekulantene om at norske kroner er svak gitt situasjonen i økonomien, sier han.