Sammen med tidligere Profdoc-direktør Sverre Flatby skulle Jens Ulltveit-Moe og Morits Skaugen erobre markedet for e-helse gjennom heftig ekspansjon, skriver Finansavisen fredag.Etter to mindre vellykkede oppkjøp ser det mørkt ut for holdingselskapet Forefront Innovation. Bare i fjor ble underskuddet katastrofale 80 millioner kroner.Forefront ble bygget opp på Flatebys gründeridé Csam, som igjen springer ut fra brukermiljøet ved Radiumshospitalet. Selskapet hadde utviklet en plattform for integrasjon av e-helseprogrammer før Ulltveit-Moe og Skaugen kom inn på eiersiden i 2007.Ulltveit-Moes Agra og Skaugens IMS Marine Services tok 25 prosent hver, mens Flatby ble sittende på de gjenværende aksjene gjennom sitt Pano Holding. Resten av det planlagte oppkjøpsgildet skulle finansieres av eksterne investorer gjennom en større emisjon i fjor.Tidligere hedgefondforvalter Einar Bonnevie ble hyret inn som finansdirektør, og tre kjente meglerhus fikk i oppdrag å hjelpe de to rederne med pengeinnhenting i løpet av høsten. I årsberetningen for 2008 skriver styret at «kapitalinnhentingen ble i praksis umulig på dette tidspunktet».Etter det Finansavisen forstår skal Ulltveit-Moe og Skaugen nå gå inn med 15 millioner kroner i ny kapital gjennom sine selskaper.- Etter dette vil vi ha en robust og god balanse. Omsetningen er budsjettert til omlag 50 millioner kroner og vi regner med å gå i break even inneværende år, sier Bonnevie.Les hele saken i dagens utgave av Finansavisen.