Det så lenge ut til at Oslo Børs skulle få en positiv avslutning på uken, men skuffende nøkkeltall fra USA, først og fremst forbrukertillitstall, sluppet like før klokken 16, ødela bildet. Hovedindeksen endte ned 0,5 prosent til 299,45. I løpet av uken falt OBX-indeksen 1,3 prosent. fra University of Michigan (consumer sentiment-indeksen) falt til 63,2 i august.. Ifølge vår egen r var det ventet en indeks på 69. Øvrige nøkkeltall ( og kom inn omtrent som ventet. Det siste året har prisene falt 2,1 prosent, mot ventet 2,0 prosent. Man må tilbake til januar 1950, da KPI også falt 2,1 prosent, for å finne tilsvarende tall. Også ellers i Europa er bildet helrødt. Ved stengetid klokken 17:30 var FTSE 100 i London ned 1,0 prosent, mens CAC 40 i Paris og DAX i Frankfurt stod i minus 0,9 og 1,7 prosent. Så langt er Dow Jones og Nasdaq ned 1,6 og 1,8 prosent. Fallende statsrenter i USA og Europa bidro til nedturen. De skuffende USA-tallene senker også oljeprisen. Brent-olje for levering i september omsettes for 72,61 dollar per fat, ned 1,2 prosent, mens WTI-oljen omsettes for 68,42 dollar, ned tre prosent. I løpet av dagen var de to kontraktene oppe i henholdsvis 74,47 og 71,54 dollar fatet.StatoilHydro-aksjen falt 0,1 prosent til 132,23 kroner. Schibsted var store vinneraksjen på Oslo Børs, etter å ha Selve tallene var skuffende lesning, men selskapet uttaler at de ser lys i enden av tunnelen, og aksjen ble dermed sendt opp 13,5 prosent til 83,99 kroner.- Vi vil fortsette å se på om det er virksomheter som ikke er nær kjernevirksomheten, i Schibsted på dagens pressekonferanse.- Driftsresultatet overrasket positivt. I sum er det veldig positive resultater, men det blir nå veldig viktig å se på hvordan fordelingen er mellom inntekter og kostnader, i Argo Securities til Reuters. John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest steg fem prosent til 4,20 kroner - Fraværet av andre negative overraskelser er nok det som har overrasket markedet noe og sender aksjen opp i dag, sa analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets til HegnarOnline .- Guidingen og fremtidsutsiktene er solide, i Fondsfinans. Navamedic steg hele 18,8 prosent til 9,50 kroner på om at Navamedic og Laboratoires Expanscience har inngått en kjøpsavtale vedrørende legemiddelet Glucomed. Salgspris er 4,65 millioner euro pluss mulig "earn out" gitt oppnådde salgsmål fra 2010 til og med 2013. Blant de mest profilerte aksjene utmerket Norske Skog seg med en oppgang på rundt 5,8 prosent. SAS steg 4,9 prosent. Ellers merker vi oss at Golden Ocean stod i mot børsfallet og steg 2,7 prosent. Det ble omsatt verdipapirer for beskjedne 4,3 milliarder kroner. StatoilHydro er som vanlig mest omsatte. På de neste plassene finner vi Yara, Norsk Hydro og RECHer finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .