USA-tall skuffer børsene

Jobless claims var ventet ned, men endte opp sist uke. Børsene reagerer negativt. Hovedindeksen på Oslo Børs stupte to poeng på få minutter.

En arbeidsledig mann på jakt etter ny jobb - Foto: AP
Børs

Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) steg fra reviderte 554.000 per 1. august til 558.000 per 8. august.Ifølge estimatet på vår tjeneste, Market Watch, lå forventningen på 545.000 nye arbeidsledige."Continued Claims" (antall personer som fortsetter å motta arbeidsledigstrygd) falt fra revidere 6,343 til 6,202 millioner, mens konsensus lå på 6,3 millioner.Detaljhandelstallene hjalp heller ikke på stemningen.Børsene Tendensen i førhandelen på Wall Street viser at investorene liker tallene dårlig.Hovedindeksen på Oslo Børs stupte to poeng på få minutter etter at tallene ble kjent, og står nå i 300,87 poeng. Det er likevel fortsatt opp 0,3 prosent i dagens handel.Ellers i Europa har også børsene trukket seg tilbake. Tyske DAX er opp én prosent, mens franske CAC 40 er opp 0,5 prosent.Initial Jobless Claims Hver uke legger Department of Labor frem en rapport som viser dette tallet. Tallet er hvor mange som har søkt om arbeidsledighetstrygd i USA den seneste uken. Tallet er viktig for å forstå retningen og temperaturen i det amerikanske arbeidsmarkedet. Øker tallet, er det en indikator på at flere har mistet jobben, og vice versa. Økonomer og investorer bruker denne informasjonen som en faktor i sine beregninger. Tallene slippes hver torsdag klokken 14:30 norsk tid, og flytter til tider markedene.

Nyheter
Næringsliv