Vanvittig rally etter Buffett-beskjed

Han er kjent som en av de rikeste og dyktigste investorene i verden. Nå har Warren Buffett blinket seg ut sin neste investering.

Foto: Scanpix
Børs

Den meget kjente investoren og milliardæren Warren Buffett har bestemt seg for å øke sin investering i den kinesiske el-bil- og batteri-produsenten BYD Co. Ltd., skriver CNN Money mandag.MidAmerican Energy Holdings, et selskap som kontrolleres av Warren Buffetts Berkshire Hathaway, kjøpte i september 2008 10 prosent av aksjene i det kinesiske selskapet.Dette førte til et voldsomt rally i aksjen. Nå sluker Buffet en enda større del av selskapet, og igjen går aksjen bananas. BYD Co. Ltd. stiger nærmere 10 prosent på nyheten.- MidAmerican sin intensjon var alltid å øke ytterligere i BYD. De forventer at selskapet kommer til å gjøre det bra med hensyn til utvikling av fornybar energi. Men vi har fremdeles ikke besluttet om vi kommer til å selge ennå, uttaler styreleder i BYD Wang Chuanfu.BYD er Hong Kong-børsens største bil-aksje. Selskapet har planer om å entre det amerikanske markedet i løpet av 2010.

Nyheter
Børs