24 timer det til store DNO-KRAKKET

Torsdag morgen åpnes det igjen for kjøp og salg av DNO-aksjen. Hvor bekymret har Helge Eide grunn til å være? Analytikerne svarer.

DNO International adm. dir. Helge Eide - Foto: Scanpix

I morgen torsdag stuper DNO-aksjen, fastslår analytikerne, skriver Finansavisen onsdag.KRGs trussel mandag kveld om å kaste DNO ut av Kurdistan vil ramme aksjekursen hardt når børspausen er over torsdag.- Hvor mye av DNOs verdier er i Kurdistan?- Alt, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities, før han nyanserer svaret:- Utenom Kurdistan har jeg verdier på 3-3,50 kroner pr. aksje: Med DNOs nettogjeld på 2 kroner pr. aksje, er det bare 1-1,50 norske kroner igjen, som også inkluderer eierandelen i Det norske. DNOs andel av Tawke-reservene anslås til 150 millioner fat, til sammenligning ligger Jemen-reservene på 9 millioner fat. I tillegg vil DNO eie 19 prosent av Det norske oljeselskap ASA etter selskapets fusjon med Aker Exploration.Andre analytikere er enige med Omdals vurdering.- Vi ville vært veldig forsiktig med å nærme oss aksjen fremover, ville ikke vurdert å kjøpe aksjen over 4 kroner, og understreker at det er betydelig risiko også på disse nivåene, skriver analytiker Are Martin Berntzen i First Securities i en oppdatering.