3,3 prosent av Algeta solgt

Kursen ble satt mens børsen var stengt.

CEO i Algeta, Andrew Kay, og CFO Øystein Soug - Foto: Finansavisen
Børs

Advent Private Equity Fund IV og Advent Management IV LP har bestemt seg for å legge ut for salg 1,3 millioner aksjer i Algeta, går det frem av en børsmelding torsdagPosten representerer rundt 3,3 prosent av utestående aksjer i selskapet, og prisen per aksje ble satt til 57 kroner gjennom en bookbuilding-prosess for 900.000 av de 1,3 millioner aksjene.De 1,3 millionene aksjene ble solgt til en snittpris på 58,83 kroner.Shahzad Malik, generalpartner i Advent Venture Partners, sitter i Algeta-styret.Advent eier nå under 5 prosent av aksjene i selskapet, men må fortsatt flagge salg, da selskapet regnes som primærinnsider.Selskapet eier 1,46 millioner aksjer av Algeta, eller 3,71 prosent av selskapet.DnB NOR Markets stod for bookbuilding-prosessen.Historisk avtale Algeta meddelte torsdag markedet om en kontrakt med den tyske giganten Bayer verdt fem milliarder kroner.Aksjen ble belønnet med en oppgang på over 40 prosent på Oslo Børs.

Nyheter
Børs