Aksje til himmels

Kontrakt verdt fem milliarder kroner sendte aksje opp over 100 prosent i åpningshandelen, men nå har den roet seg ned. (Oppdatert 09:43)

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs åpnet opp i kjølvannet av fall i USA onsdag kveld . Utviklingen i Asia var blandet i morges, med Tokyo-børsen ned 0,6 prosent og Shanghai opp fem prosent. Klokken 09:42 er hovedindeksen opp én prosent til 2961,2.Oljeprisen har ikke endret seg stort siden børsen stengte i går. Nå går Nordsjø-olje med levering i oktober for 68,03 dollar fatet, opp 0,6 prosent. StatoilHydro opp 0,1 prosent til 129,80 kroner.Dagens store nyhet er at Algeta har fått i stand en samarbeidsavtale med Bayer verdt 4,8 milliarder kroner. Det er den største i sitt slag noen gang for et norsk legemiddelselskap.- Algeta-avtalen var veldig bra ( ..) Dette er helt klart positivt for aksjen, sa aksjesjef Paal E. Karstensen i DnB NOR Markets til HegnarOnline tidligere i morges .- Dette er en dag som vil bli husket i norsk bioteknologisk historie, sier Ole Peter Nordby i Sigmafondene. Aksjen steg over 100 prosent rett etter åpning, men er sist omsatt for 64 kroner, opp 58,4 prosent.En annen biotek-aksje, Clavis Pharma, dras opp 10,3 prosent til 16,10 kroner.Axel Springer AG har økt sin eierandel i StepStone fra 32,97 til 52,27 prosent og vil komme med et bud på de resterende aksjene på 8,6 kroner per aksje. StepStone-aksjen stiger 28,7 prosent til 8,75 kroner.StepStone står alene for 145 millioner kroner av dagens omsetning.Codfarmers stiger 16,4 prosent til 3,20 kroner etter å ha meldt om et innsidekjøp etter børsslutt onsdag.Ignis stiger 6,2 prosent til 4,09 kroner på meldingen om en endelig avtale med det som beskrives som en stor produsent av fiberoptisk transmisjonsutstyr.Transeuro, som steg kraftig i forbindelse med sitt comeback på Oslo Axess onsdag, topper taperlisten med et fall på 10,8 prosent til 33 øre.Vi merker oss at tunge aksjer som Yara og Norsk Hydro er opp tre-fire prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for drøye 800 millioner kroner. Yara, StatoilHydro og StepStone er mest omsatt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs