- Aksjen har 40 prosents oppside

To meglerhus høyner mandag sine prisanslag for flere metaller. - Norsk Hydro-aksjen har 40 prosents oppside, sier analytiker.

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP

Mandag tikker det inn melding om at to meglerhus har høynet prisanslagene for flere metaller, deriblant aluminium.Macquarie høyner estimatet for aluminiumsprisen til 80 cent pr pund i 2010, noe som tilsvarer 14 prosent, mens Goldman Sachs tror prisen på metallet skal opp 11 prosent til neste år.Analytiker Tom Christian Jandal i Carnegie svarer med å oppjustere kursmålet på Norsk Hydro med ti kroner til 55 kroner.Mandag selges aksjen til 39,30 kroner - ned 0,76 prosent - og det vil si at Carnegie mener Norsk Hydro kan gå snaue 40 prosent.Analytikeren skriver i en fersk analyse at Norsk Hydro kommer til å bli påvirket i mindre grad av høyere energipriser sammenlignet med konkurrentene, noe som kan resultere i høyere marginer fremover.Analytikeren mener videre at verdivurderingen på nåværende nivåer ikke reflekter de historiske marginene for smelteverkene og høyere bærekraftige marginer kommer til å re-prise aksjen, skriver TDN Finans mandag.Meglerhusets EPS-estimat for 2010 og 2011 er henholdsvis 90 og 45 prosent over konsensus og Jandal venter at oppjusteringer av konsensusestimatene kommer til være en kursdriver fremover.