Aksjene stiger etter langhelg

Nå er arbeiderne feiret, og aksjene stiger i USA.

Foto: Scanpix
Børs

Etter langhelg, åpner aksjene på Wall Street opp. Mandag holdt børsene det stengt i USA, da landet feiret deres "1. mai", Labor day. Etter omtrent 20 minutters handel er Dow Jones-indeksen opp 0,42 prosent til 9.480, S&P 500 stiger 0,62 prosent til 1.022 og Nasdaq stiger 0,51 prosent til 2.029.Følg utviklingen på verdens børser herRally eller slapt? Aldri før har avviket mellom analytikere og økonomer på hva som er ventet av inntjening til neste år. Ifølge analytikerne vil overskuddene for selskapene på S&P 500 stige med 25 prosent i 2010, viser data fra 1.500 analytikere, samlet inn av Bloomberg.25 prosent oppgang er 10,9 ganger mer optimistisk enn 53 økonomer rundspurt av Bloomberg sist måned.Sjokolade-smell Britiske Cadbury, som lager sukkertøy, avviser et bud på 16,7 milliarder dollar fra nord-amerikanske Kraft Foods Inc.Budet var på 300 pence i kontanter og 0,2589 nye Kraft-aksjer per aksje i Cadbury.De to selskapene villle ha fått en samlet omsetning på rundt 50 milliarder dollar.Kraft faller 5,94 prosent i USA, etter Cadbury hoppet 40 prosent i London da avvisningen ble kjent i markedet.AIG-nedgradering Det krisebetonte forsikringsselskapet og tidligere Manchester United-sponsor ble i løpet av langhelgen nedgradert av den sveitsiske giganten Credit Suisse, noe som sender AIG-aksjen ned 8,09 prosent.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs