Aksjerally i Shanghai

Den litt spenstige børsen i Shanghai smeller opp.

En Shanghai-basert investor følger med på aksjemarkedet - Foto: Scanpix
Børs

Etter et fall på nesten syv prosent på én handelsdag tidligere denne uken, kommer det ikke som en overraskelse at CSI 300 steg 4,35 prosent torsdag.Børsen, som ikke er så ulik Oslo Børs i størrelse, ble dannet så sent somi 2005 og er kjent for store fall og oppgangen.Oppgangen i Kina kommer etter en meget svak måned for CSI 300-indeksen. Indeksen har falt fra 3.468 til 2.714 - et fall på hele 21 prosent på under en måned.Aksjene på Hang Seng-indeksen i Hong Kong steg 0,99 prosent, mens den meget viktige Nikkei 225-indeksen falt 0,34 prosent. Kina-rallyet blir da overskygget av en dyster utvikling i Japan.Eksport-aksjene i Japan falt tilbake etter nok en svak børsdag i USA; Honda falt 2,75 prosent, Mazda falt 1,9 prosent, Toyota falt 1,7 prosent og Nissan endte ned 2,5 prosent.

Nyheter
Børs