Aksjesjef: - Algeta-avtalen var veldig bra

Algetas avtale til fem milliarder kroner var mye større enn aksjesjef Paal E. Karstensen i DnB NOR Markets hadde ventet.

Aksjesjef i DnB NOR Markets Paal E. Karstensen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Børs

I morges ble det kjent at legemiddelselskapet Algeta har inngått en samarbeidsavtale med Bayer som sikrer videre utvikling og global kommersialisering av Algetas hovedprodukt, det kommende legemiddelet Alpharadin. Avtalen har en anslått verdi på over 4,8 milliarder kroner (560 millioner euro) og er den største i sitt slag noen gang for et norsk legemiddelselskap.- Algeta-avtalen var veldig bra. Vi hadde ventet en avtale på rundt 70 millioner dollar i betaling etter alle milesstones, og denne kom på 800 millioner dollar. I tillegg var det med Bayer, som er et av de beste navnene innenfor bransjen. I henhold til vår analytiker er dette en topp tre-avtale innenfor industrien i år. Dette er helt klart positivt for aksjen, sier aksjesjef Paal E. Karstensen i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Algeta inngår i DnB NOR Markets' portefølje.

Nyheter
Børs