Algeta-aksjonær: - Selger ikke før jeg blir tvangssolgt

Han kjøpte seg inn billig i Algeta, og sitter med gevinst rundt 20 millioner kroner så langt.

Alpharadin, medisin utviklet av børsnoterte Algeta til brukt i prostatakreft i skjelettet. Basert på radium - Foto: Finansavisen
Børs

Dagens store nyhet er at Algeta har fått i stand en samarbeidsavtale med Bayer verdt 4,8 milliarder kroner. Det er den største i sitt slag noen gang for et norsk legemiddelselskap.- Algeta-avtalen var veldig bra ( ..) Dette er helt klart positivt for aksjen, sa aksjesjef Paal E. Karstensen i DnB NOR Markets til HegnarOnline tidligere i morges .- Dette er en dag som vil bli husket i norsk bioteknologisk historie, sier Ole Peter Nordby i Sigmafondene.344.000 aksjer Leif Birger Midtgård eier totalt 344.000 aksjer i Algeta, som han kjøpte rundt påske. Hva han betalt for aksjene vil han ikke røpe, men snittkursen kan ligge så lavt som like over 10 kroner.- Selskapet har jo aldri vært billigere enn det er nå, men jeg vil sitte frem til 2015. Jeg sitter her til jeg blir tvangssolgt, sier han til HegnarOnline.Midtgård driver til daglig med eksport av frossen fisk, men har satt seg godt inn i pharmasi-bransjen i forkant av investeringen.- Jeg kjøpte meg inn for første gang rundt påske. Utgangspunktet mitt er å ikke selge, så det verste som kan skje er at selskapet blir kjøpt opp nå, sier han til HegnarOnline.Aksjen ble sist omsatt på 64,50 kroner, noe som betyr at Midtgård kan ha hatt omtrent 600 prosent avkastning. I så fall kan han ha tjent 20 millioner kroner så langt på investeringen sin.

Nyheter
Børs